RKDVC 3
Margriet 2
26-01-2014
2-2

Na de wedstrijd van vorige week wisten de mannen van 't 3e dat er nog veel te schaven was om de competitie goed te hervatten. Deze week was de herkansing. We speelden tegen de mannen van RKSV Margriet. Deze ploeg komt net als wij uit in de 2e klasse.
Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk wat de bedoeling was. Lekker het balletje laten gaan en de tegenstander het spel moeilijk maken. Dit was precies wat er gebeurde. De bal werd rond getikt met geduld en wanneer Margriet aan de bal was, was dit maar van korte duur. Dit leverde dan na een goede openingsfase ook een terechte 1-0 voorsprong op. Een goede aanval werd netjes binnengeschoten door MP. DVC dacht dit spel keurig door te zetten maar een lange bal van Margriet viel precies goed waardoor de spits op JE af kon stormen maar werd helaas net aangetikt door SP en dit resulteerde in een pingel. Deze kans lieten de mannen uit Oss zich niet ontnemen en schoten onberispelijk de 1-1 binnen. DVC was hierdoor van slag en ging meer de lange bal hanteren en wisten niet meer lekker in het spel te komen. Dit duurde tot een minuut of 10 voor rust waarna het spel weer wat verzorgder en rustiger werd. Er werd verder niet gescoord. LV kreeg nog een goede kans maar met een katachtige reflex wist de keeper van Margriet de bal eruit te tikken. En zo kwam er een einde aan de eerste helft. Na de rust probeerde DVC de goede lijn voort te zetten. Dit resulteerde in veel balbezit. Maar helaas wel veel balbezit op eigen helft. Wat kleine kansjes en enkele grote kansen werden aan beide kanten niet benut. Hierdoor bleef het lang op 1-1 hangen. Uiteindelijk was het een Vrije trap die de score wist te veranderen. Margriet kwam op 1-2 door een vrij trap die door niemand werd getoucheerd en zomaar binnen viel. Margriet speelde vanaf dit moment met 10man vanwege blessures. DVC voerde de druk nog eens op maar Margriet stond als een handbalverdediging met zijn alle in of rondom de 16. Uiteindelijk was het toch DVC met een slotakkoord. TF haalde goed de achterlijn gaf een strakke bal voor in het drukke strafschopgebied. Hier wist BB de bal nog te hakken en de 2-2 op het scorebord te zetten. Dit was een mooie uitslag voor een echte oefenwedstrijd. Deze week nog wat groeien en dan zijn we klaar voor zondag waar Jong Brabant op ons wacht.