Ruime overwinning in eenzijdige wedstrijd

Buren 1
16-02-2014
4-0

Afgelopen zondag mocht RKDVC aantreden tegen middenmoter Buren. De ploeg uit de Betuwe moest echter gehavend aantreden. Door blessures miste zij enkele basis spelers. In de wedstrijd was snel te merken dat het daarom nimmer tot een wedstrijd zou komen. RKDVC was op alle fronten veel sterker dan de gasten. Al in de tweede minuut kon de eerste treffer worden verwelkomd. Jorg van Ooijen zag zijn fraai indraaiende bal prachtig het doel in verdwijnen, 1-0. Binnen de tienminuten was het zelfs 2-0. Uit een vrije trap van Yannick van Zutphen kwam de bal hoog in het strafschopgebied en kon door Remco van Hoesel keurig verlengd worden. Onhoudbaar verdween de bal achter de doelman. Ook hierna heerste RKDVC. Echter onvoldoende scherpte lag ten grondslag aan het feit dat er niet meer werd gescoord. Hiertegenover stelde Buren niets. In de 30ste minuut was de enige aanval waarbij doelman Roel Bijsterbosch in actie moest komen.
Ook de tweede helft kreeg het publiek eenzelfde spelbeeld te zien. Opnieuw scoorde RKDVC tweemaal binnen tien minuten. De eerste van die twee treffers was de fraaiste van de dag. Uit een goed genomen vrijetrap van Jorg kwam de bal bij de tweede paal. Met een fraaie duik kopte Roy de Vaan de bal in het doel. In de 52ste minuut was Jorg weer aan zet. Na een actie van Guus werd hij in het strafschopgebied gevloerd. De strafschop die hierop volgde schoot Jorg keurig en onhoudbaar binnen. Ook hierna bleef RKDVC het spel bepalen maar kwam niet meer tot scoren. De gasten kwamen nu helemaal niet meer voor het doel van RKDVC. Het gevolg was dat RKDVC weer de drie punten in Drunen wist te houden.
Komende week staat de uitwedstrijd tegen ODC in Boxtel op het programma. ODC is de nummer twee in het klassement. Dankzij de winst vandaag op VCB wisten de Boxtelnaren de tweede periode te behalen. Zij kunnen dan ook vrijuit gaan spelen tegen RKDVC nu de nacompetitie al is verzekerd. Er valt voor de Boxtelnaren niets meer te verliezen alleen maar te winnen. De DVc-ers zijn gewaarschuwd.

Opstelling:        Roel Bijsterbosch, Marco Pulles, Nick van de Laar, Remco van Hoesel, Steven ten Cate (Shakeb Ahon Zada 45ste), Martijn van Esch, Roy de Vaan, Damian van Bijnen, Jorg van Oijen, Yannick van Zutphen (Rick van Herpt 81ste), Guus Berens (Ray Kivits 73ste)
Scoreverloop:   1 – 0 Jorg van Ooijen 2de minuut
                       2 – 0 Remco van Hoesel 8ste minuut
                       3 – 0 Roy Kivits 49ste minuut
                       4 – 0 Jorg van Ooijen