Wilhelmina 7
RKDVC 6
16-02-2014
2-2

RKDVC heeft aan de lastige uitwedstrijd tegen Wilhelmina een puntje over gehouden. Gezien het scoreverloop mag dit als een winstpunt gezien worden. Na 60 minuten keek DVC namelijk tegen een 2-0 achterstand aan. Op wilskracht en vechtlust is uiteindelijk een puntje uit het vuur gesleept.
We wisten dat we een taaie pot voor de boeg hadden. Ondanks dat er thuis met grote cijfers van Wilhelmina was gewonnen, toonde de tegenstander gedurende die wedstrijd aan dat het zeker een ploeg was om rekening mee te houden. Daarnaast geeft Wilhelmina in eigen huis maar weinig punten weg. RKDVC liet bij tijd en wijlen goed veldspel zien en had de overhand gedurende de 1e helft. We kregen enkele kansen om op voorsprong te komen. Zo dominant en kansrijk als RKDVC in de eerste seizoenshelft was, was het vandaag echter niet. De grootste kans in de 1e helft was voor Peter, maar hij stuitte op de Bossche doelman. Eerder werd een doelpunt van Peter, al dan niet terecht, geannuleerd vanwege buitenspel. In de 44e minuut leidde een inschattingsfout van Berry de openingstreffer van Wilhelmina in. Even hiervoor had de Drunense doelman zijn ploeg nog wel behoed voor een tegentreffer.
Met een fikse kater zochten we de kleedruimte weer op. Vorige week stapten we al met 0 punten van het veld. Iedereen was er zich van doordrongen dat verliezen vandaag geen optie was. Ondanks dat we met een gezonde dosis energie en enthousiasme op zoek gingen naar de gelijkmaker, liepen we tegen een nog grotere achterstand aan. Een aanvaller van Wilhelmina kon zich gemakkelijk vrijspelen en inschieten. Dit was het 2e weggevertje deze wedstrijd, waardoor we onszelf in een zeer lastig pakket werkte. Desalniettemin werden de mauwen flink opgestroopt en was de jacht naar doelpunten begonnen. Van tactiek en systeem was geen sprake meer, vol voor de doelpunten gaan was het devies. De wilskracht die DVC toonde wierp haar vruchten af. Een kwartier voor tijd passeerde Dennis Damen zijn directe tegenstander. Deze verdediger was hier niet van gediend en werkte Dennis naar de grond. De uitstekend leidende scheidsrechter kende RKDVC een penalty toe, welke koelbloedig werd benut door Robin Klomp. Dit was het doelpunt waar RKDVC naar snakte. De marge werd teruggebracht tot 1 goal, waardoor er genoeg reden was om vol voor de gelijkmaker te gaan. Harry Verhoeven was heel dichtbij, maar zijn inzet stuitte via de onderkant van de lat het doel uit. De gelijkmaker zou uiteindelijk toch vallen. Via een goed uitgevoerde aanval over de rechterkant belandde de bal via Frank Lambrechts bij Michael Leijte, die de bal onberispelijk de bovenhoek in schoot en hiermee de gelijkmaker op het scorebord bracht.
RKDVC poogde hierna om het sprookje compleet te maken, maar kwam niet meer in de gelegenheid om ook nog een 3e goal te produceren.