ODC 1
RKDVC 1
23-02-2014
3-0

RKDVC moest afgelopen zondag aantreden tegen de nummer twee van het klassement. In Boxtel was ODC de gastheer. Zij konden bij winst tot op zes punten naderen. Zou RKDVC de winst opstrijken dan zou het gat met de naaste achtervolgers oplopen tot meer dan 10 punten. Met deze kennis startte RKDVC als meest felle ploeg. Direct werd de aanval gezocht. Diverse mooie aanvallen werden opgezet. Ook diverse kansen werden gecreëerd. In deze fase leek een overwinning voor het oprapen. Echter de ene mogelijkheid na de andere werd niet benut. Het duurde zelfs tot de 39ste minuut alvorens de gastheren voor de eerste keer gevaarlijk voor het Drunense doel kwamen. Het was ook direct raak. Een snelle uitbraak zorgde ervoor dat De buitenspeler oog in oog met Roel Bijsterbosch kwam. Zijn inzet kon Roel nog fraai pareren. Maar de terugspringende bal kwam voor de voeten van ODC spits Remco Schellekens. Hij schoot wel raak 1-0. Dit was de eerste treffer die RKDVC moest incasseren na meer dan 600 minuten voetballen. Duidelijk geschrokken van de dit tegendoelpunt wist RKDVC zich geen raad met de situatie. ODC kon meer een tempel op de wedstrijd drukken. Echter gevaar leidde dit niet.
Direct na de rust koos RKDVC voor de aanval. Dit leverde binnen de minuut meteen een grote mogelijkheid op. Helaas werd ook deze niet in een doelpunt omgezet. Uit de snelle uitval die hierop volgde was ook ODC direct gevaarlijk. Een fraaie diepe bal op de vrijstaande Remco Schellekens werd door hem op waarde geschat en eenvoudig in de 2-0 omgezet. De jeugdige DVC-ers wisten zich geen raad met de achterstand. De jongens probeerde van alles maar kwamen niet meer in hun gebruikelijke spel. Slechts ui stilstaande situaties kon nog enig gevaar gesticht worden. Hier tegenover stond een zelfverzekerd ODC dat in de 66ste minuut de voorsprong nog verder wist uit te bouwen. Opnieuw was het spits Remco Schellekens die de 3-0 kon maken. Door de nederlaag nadert ODC tot op 6 punten en komt de spanning weer terug in de competitie. Na de Carnaval zullen de DVC-ers zich moeten herpakken in de thuiswedstrijd tegen OSC’45

Opstelling:           Roel Bijsterbosch, Marco pulles (Shakeb Ahon Zada 65ste), Nick van de Laar, Remco van Hoesel, Steven ten Cate, Martijn van Esch, Roy de Vaan, Damian van Bijnen, Jorg van Oijen, Yannick van Zutphen (Kees van der Aa 84ste), Guus Berens (Ray Kivits 77ste)
Scoreverloop:      1 – 0 39ste minuut
                          2 – 0 46ste minuut
                          3 – 0 66ste minuut
Toeschouwers:     200

Foto's via boxteldigitaal.nl onder deze link.