Sarto 12
23-02-2014
10-0

Scheidsrechter:   Logten, H. van
Na 2 wedstrijden zonder zege was het vandaag voor RKDVC zaak om weer eens 3 punten te pakken om zo aan kop te blijven in de competitie. Sarto werd ontvangen in Drunen, al was er één auto met Tilburgse spelers nietsvermoedend in Dongen gearriveerd.
De laagvlieger trad met weinig illusies aan, maar probeerde wel te voetballen. Mede hierdoor had RKDVC cart blanche om een monsterzege te behalen. Vele kansen konden gecreëerd worden, met ook aardig wat doelpunten tot gevolg. Topscorer Luuk Buijs brak de ban met een knappe goal. Even hierna werd de score verdubbelt door Michael Leijte. Net zoals bij het 2e doelpunt zag de doelman van de opponent er ook bij de 3-0 van Willem van der Velden niet al te best uit. De doelman werd ook gepasseerd middels een kopbal van Oscar Wientjens, maar een speler op de lijn keerde de bal met de bovenarm. De toegekende strafschop werd uitstekend ingeschoten door Willem van der Velden: 4-0.
Lange tijd leek het er op dat dit ook de ruststand zou zijn, maar in de slotminuut van de 1e helft wist RKDVC nog twee keer toe te slaan en zocht het na doelpunten van Luuk Buijs en Peter van Helvoirt de kleedkamer op met een 6-0 ruststand.
We hadden ons als doel gesteld om de voorsprong uit te bouwen richting dubbele cijfers, en om aan de andere kant de '0' te houden. De tweede helft was amper van start of nummero zeven lag al in het mandje: Dennis Damen behield het overzicht en gaf Luuk Buijs de gelegenheid tot intikken. Na deze goal verdween de scherpte enigzins, wat niet onlogisch is gezien de tussenstand en de tegenstand die we (niet) kregen deze wedstrijd. Voor het doel werden niet altijd de juiste keuzes gemaakt, waardoor het even wachten was op meer doelpunten. Frank Lambrechts scoorde knap en beheerst de 8-0, Luuk Buijs maakte zijn 4e van de middag en RKDVC's negende treffer van de wedstrijd. De eer was aan Adem Alkan om de 10-0 te maken. De manier waarop deed een beetje denken aan zijn treffer eerder in het seizoen tegen Waspik.
Tussen al deze doelpunten door had Sarto ook zeker kansen om de eretreffer te maken. Zoals gezegd verdween de scherpte gedurende de 2e helft. Berry had bijv. een engeltje op de lat geplaatst om te voorkomen dat Jack Sparrow het doelpunt van het jaar scoorde voor zijn Sarto. Ook de aanvoerder van de gasten had wel een duit in het zakje mogen doen. Twee keer kort na elkaar verscheen hij oog-in-oog met Berry. Waarschijnlijk schrok hij zo van het gelaat van onze torwächter dat hij beide keren hopeloos faalde in de afronding.
Hierdoor hebben we aan de doelstelling voldaan die we ons halverwege de wedstrijd hadden opgelegd: 10-0. Deze score komt uiteraard ook ten goede aan het doelsaldo. Het valt in deze competitie niet uit te sluiten dat dit saldo nog een rol van betekenis gaat spelen. Op 16 maart staat de belangrijke uitwedstrijd op het programma tegen concurrent Nevelo. Nu eerst lekker biertjes drinken en carnaval vieren! Proost!