Ruime overwinning weerspiegelt krachtsverhouding

OSC'45 1
09-03-2014
4-0

In de wedstrijd tegen OSC’45 uit ’s-Hertogenbosch heeft RKDVC een ruime overwinning weten te behalen. Vanaf de aftrap was het duidelijk dat RKDVC de veel beter ploeg was. Slechts sporadisch kwam OSC’45 in de aanval, maar dan kon het wel erg gevaarlijk worden. Hiertegenover stond dat RKDVC continu de overheersende ploeg was. Al na 8 minuten werd dit overwicht in een doelpunt tot uiting gebracht. Na een zeer mooie aanval, waarbij Jorg van Ooijen de bal op links kreeg aangespeeld legde hij de bal op maat bij Roy de Vaan. Roy op zijn beurt legde in een beweging de bal af op Guus Berens die onberispelijk afrondde, 1-0. Een minuut later had deze voorsprong zomaar verdubbeld kunnen worden. Opnieuw was het Guus die kansrijk mocht uithalen, echter zijn inzet trof de paal. Ook hierna was RKDVC de heersende ploeg en verwierf zich een aantal prachtige mogelijkheden. In de 22ste minuut leek het dan toch raak. Nu was het Roy die goed aan de bal kwam. Zijn schot werd door Jorg op waarde geschat en in het doel gedeponeerd. Echter op aangeven van de assistent keurde de scheidsrechter de treffer af wegens, geheel ten onrechte, buitenspel. Een van de spaarzame keren dat de gasten gevaarlijk werden was in de 41ste minuut. De geslepen buitenspeler van OSC’45, Karim el Barkaoui, kon alleen voor doelman Roel Bijsterbosch opduiken, maar zag zijn inzet naast gaan. De aanval van RKDVC die hierop volgde had meer resultaat. Opnieuw kon Jorg vanaf de achterlijn de bal voorzetten. Nu was het Roy die met een kopbal de score op 2-0 bracht.
Ook de tweede helft kregen de toeschouwers eenzelfde spelbeeld te zien. RKDVC dat continu het spel bepaalde. Dat de score verder zou oplopen leek wel duidelijk. In de 54ste minuut was het Roy die goed gebruik maakte van zijn snelheid waardoor hij de bal kon veroveren en voor kon leggen op Jorg die beheerst de 3-0 liet aantekenen. En ook de 4-0 zou ook nog volgen. In de 77ste minuut was het Jorg die aflegde op de ingevallen Jan Bullens, die zijn schot in het doel van da gasten zag verdwijnen. Al met al een ruime en meer dan verdiende overwinning.

Komende zondag staat de uitwedstrijd in ’s-Hertogenbosch tegen Wilhelmina op het programma. Altijd een lastige wedstrijd voor RKDVC. Maar zelden heeft RKDVC deze uitwedstrijd kunnen winnen.

Opstelling:            Roel Bijsterbosch, Marco Pulles (Kees van der Aa 84ste), Nick van de Laar, Remco van Hoesel, Steven ten Cate, Yannick van Zutphen (Shakeb Ahon Zada 76ste), Roy de Vaan, Damian van Bijnen, Jorg van Oijen, Guus Berens (Jan Bulens 64ste), Ray Kivits
Scoreverloop:       1 – 0 Guus Berens 8ste minuut
                           2 – 0 Roy de Vaan 42ste minuut
                           3 – 0 Jorg van Oijen 54ste minuut
                           4 – 0 Jan Bullens 77ste minuut