Nieuwkuijk VR1
09-03-2014
2-1

Scheidsrechter:   Klerks, A.J.
Op een mooie, zonnige zondagochtend begonnen de vrouwen van RKDVC aan de derby tegen Nieuwkuijk. De derby brengt altijd veel publiek op de been en de nodige spanning met zich mee. De wedstrijd kwam wat moeilijk op gang. Na enkele goed genomen corners, kon Cayra haar grote kans voor de goal helaas niet verzilveren. Ook Nancy kon even later de 1-0 niet neerzetten.
Na een matige eerste helft, die zich vooral afspeelde op de helft van Nieuwkuijk, ging DVC helaas zonder de verdiende voorsprong de rust in.
Na de rust begon Nieuwkuijk sterker dan DVC. Een schot op goal viel gelukkig net over de lat achter de goal van Fabiënne. Later volgt nog een aanval door Nieuwkuijk. Na een onterecht gekregen corner kan Nieuwkuijk scoren, als de bal door de handen van onze keepster glipt. DVC is wakker geschud en de wedstrijd wordt weer spannend. Met man en macht wordt de aanval gezocht en wordt de druk op de goal van Nieuwkuijk opgevoerd.
In de 75e minuut gaat Kelly, na goed samenspel op het middenveld, op de goal af. Helaas wordt ze klemgezet tussen 2 speelsters en kan ze het niet afmaken. In de 77e
minuut is er eindelijk resultaat. Kelly scoort een prachtig doelpunt met een fantastisch schot (1-1). Hierdoor gaan de voetjes van trainer Keith van de grond!
In de 79e minuut, na een uitstekende corner, volgt een eigen doelpunt door Nieuwkuijk waardoor DVC op voorsprong komt (2-1). De laatste 5 minuten wordt het nog erg spannend, maar gelukkig houdt DVC achterin alles dicht.

Deze zeer spannende wedstrijd is verdiend gewonnen door de Perdjûhs en wordt door Keith gevierd met een vreugdedans.
Vlagger en alle meiden B die er vandaag waren, bedankt voor jullie hulp en inzet, op naar de volgende overwinning!