Sarto 11
RKDVC 7
09-03-2014
1-4

Alle ingrediënten voor een mooie wedstrijd waren vandaag aanwezig. De korte broek in de tas, de zonnebrand in het zijvak en de zonnebril op. We tuften naar Tilburg-Zuid om onze eerste ontmoeting van dit seizoen met Sarto te volbrengen. Op een keurig aangelegd kunstgrasveld trapten de heren van RKDVC 7 af voor de wedstrijd. Met 2 versterkingen werd de gemiddelde leeftijd wat naar beneden gehaald. DVC acteerde prime op het kunstgrasveld. Stefan Ritzerfeld was in goede doen en verlegde het spel prima. Een mooie voorzet op Tim Mulders die netjes terugkopte op Luuk Buijs betekende de 0-1. Luuk stond op de goede plek en tikte netjes binnen. Wat minuten later stond Luuk wederom op de goede plek en scoorde verdiend de 0-2. Hierna werd het spel wat harder. Sarto leek wat meer van de wedstrijd te verwachten, maar het viel tegen. Zeker als je naar hun resultaten van de afgelopen weken keek. We werden vooraf hier al op gewezen door de traineert. Sarto kon bar weinig tegengas geven. Tom Achtereekte moest eenmaal redden en eenmaal werd Tom gered door een medespeler op de doellijn. Met 0-2 werd de thee overgeslagen en greep iedereen direct naar het water. De ietwat inconsequente scheidsrechter blies voor aanvang van de tweede helft. We zagen een paar topreddingen van Tom Achtereekte die de tegendoelpunten voorkwam. Het spel werd wat harder. In de rug springen was geen reden voor de scheidsrechter om te fluiten. Vanaf de kant kwam Tikkie met een scheldkannoade waar de honden geen brood van lustten. En terecht. Sarto kwam na een ongelukkig moment van Tom Achtereekte op 1-2. Maar RKDVC pakte het spel weer op en kon via Christian - de Assist - van Hulten de voorsprong weer uitbouwen. Een schietrijpe kans liet hij netjes aan zich voorbij gaan en gaf de kans aan zijn neefje De Pix. Vanuit een draai, waar de Russische kunstschaatser Ploesjenko nog jaloers op zou zijn, schoot hij onberispelijk de bal in de kruising. Een belangrijk doelpunt voor de Drunenaren om de druk wat van de ketel te halen.1-3. Sarto werd nog enkele malen gevaarlijk, maar Tom Achtereekte voorkwam een doelpuntje of 4 tegen vandaag. De heren spitsen hadden het doelsaldo kunnen ophogen vandaag, maar zowel Luuk Buijs als Tim Mulders stuitten op de Tilburgse Goalie. Met nog een kleine 10 minuten te gaan werden de blessures gewisseld voor de minder geblesseerden. 5 minuten voor tijd kon Rick Berenschot nog de 1-4 scoren. Een welverdiende overwinning voor RKDVC 7 vandaag!