Baardwijk 4
16-03-2014
5-0

Scheidsrechter:   Logten, H. van
Met een ietwat verraderlijk Westen windje floot dhr. Van Logten voor de aftrap. Uit speelden we enkele weken geleden 3-3 tegen Baardwijk. Een terechte uitslag toentertijd. Echter wilde DVC toch revanche nemen. RKDVC had nog het fijne kunstgras van vorige week bij Sarto in de benen. De 7 jaar oude mat bij RKDVC lijkt dan al snel op een hockeyveld. Ideaal voor onze snelle en technische spitsen. De eerste helft was voor beide ploegen aftasten. RKDVC kreeg 2 grote kansen, maar liet deze onbenut. Baardwijk kon er weinig tegenover stellen. De verdediging was af en toe wat ongelukkig met uitverdedigen, maar kwam nooit in de problemen. Na een minuut of 30 werd Wouter van Driel opzichtig aan het shirt getrokken en de goed leidende scheidsrechter kende terecht en strafschop toe. Wouter van Driel schoot onberispelijk binnen. Met een 1-0 voorsprong zochten we de thee op die er niet stond. Kareltje was vrij vandaag bleek.

RKDVC wisselde, zoals altijd, 5 man in de rust. „Flink wat gepuzzel,” aldus de technische staf. RKDVC 7 begon een stuk beter aan de 2e helft en zette deze lijn ook door. Een goede actie van Stefan Ritzerfeld zorgde ervoor dat hij alle tijd had om de naam RUUD uit te spreken. Zijn voorzet belandde dan ook pal op het hoofd van Ruud Walravens. Hij moest nog wel een klein beetje springen, maar zette de welverdiende 2-0 op het scorebord. En toen begon het era Rick Berenschot. Een doeltrap van Tom Achtereekte werd verwerkt door Tim Mulders die de bal in de diepte speelde op Rick Berenschot. De stuiterbal moest over de keeper getikt worden, maar de keeper kon nog net de bal aanraken. In de rebound was het Rick Berenschot die simpel kon binnenschieten. Binnen de minuut was het een goede opkomende links half, in de naam van Wouter van Driel, die de achterlijn vrij makkelijk kon halen. De mee op gekomen Ruud Walravens liep richting eerste paal. Hij leidde de verdediging af zodat Rick Berenschot door de benen van de keeper kon binnentikken. RKDVC leidde een comfortabele 4-0 voorsprong. Tom Achtereekte ondervond toch wat te veel last van zijn schouder. Norbert Kolen trok het keeperstenue aan en mocht zich wagen op de doellijn. Tom hoefde niet te vlaggen overigens, vrij frappant. Maar goed. Het „en toen-verhaal” gaat verder. En toen ontving Tim Mulders de bal. En toen schoot hij de bal goed door op Rick Berenschot. En toen liep Rick Berenschot heel hard naar het doel. En toen scoorde hij wederom. Loepzuiver hattrickje. 5-0. Plaatsje gestegen. Volgende week OJC Rosmalen. Lastig potje uit. Waarschijnlijk kleedkamer 27c.