Wilhelmina 1
RKDVC 1
16-03-2014
1-3

De uitwedstrijd van RKDVC naar Wilhelmina is voor de Drunenaren traditie getrouw een zware klus. RKDVC heeft in het verleden het altijd moeilijk gehad bij de Bosschenaren. Daarom waren de DVC-ers beducht voor dit duel. Vanaf de aftrap trok RKDVC ten aanval en creëerde in de eerste minuten van de wedstrijd direct enkele mogelijkheden. In de 5de minuut wist Jorg van Oijen de bal keurig bij de tweede paal te leggen waar Roy de Vaan de eerste doelrijpe mogelijkheid kreeg. Helaas zag hij zijn kopbal over het doel gaan. Echter een minuut later kwam wel de openingstreffer op het virtuele scorebord, Martijn van Esch wist met een schitterende lange bal Roy te bereiken. Niet zelfzuchtig legde hij de bal keurig af op Jorg die simpel de score opende, 0-1. Helaas verzwakte de wedstrijd hierna. Het gevolg was dat de Wilhelminianen zich terug in de wedstrijd knokten. Het gevolg was dat de gastheren nu ook meer de aanval zochten. In de 17de minuut zou dit leiden tot een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. De zeer ervaren Dick Moll van Charante schoot de bal perfect en onhoudbaar in het doel, 1-1. Hoewel het spel zeker niet hoogstaand werd kwam RKDVC toch meer tot het geliefde combinatie spel. Het gevolg was dat RKDVC weer enkele goede doelkansen zou krijgen. In de 19de minuut was het Guus Berens die door de Bossche defensie soleerde maar zijn inzet belandde in de handen van de doelman. In de 25ste minuut was het Jorg die alleen op de doelman afging, maar de bal over het doel schoot. Toch zou het de dag van Jorg worden. In de 32ste minuut leverde Martijn de bal met een mooie lange bal af bij Jorg. Zonder te aarzelen legde hij de bal met een fraaie trap achter de doelman in het net, 1-2. Ook hierna kreeg RKDVC nog enkele kansen maar de score zou niet verder worden uitgebouwd.
De tweede helft was net als de eerste helft van een niet al te hoog niveau. Mogelijk was dit mede te verklaren door de hobbelige staat van het veld, waardoor moeilijk tot goed spel was te komen. Ook was het een verdienste van de thuisploeg die door hard werken de DVC-ers het beslist niet makkelijk maakten. Toch zou RKDVC de voorsprong uitbreiden naar 1-3. In de 65ste minuut werd Yannick van Zutphen na een fraaie solo gevloerd in het strafschopgebied. De toegekende strafschop werd door Jorg onhoudbaar binnen geschoten. Vanaf dat moment zat de wedstrijd geheel op slot en konden beide ploegen zich weinig mogelijkheden creëren. Hierdoor zou er ook niets meer aan de stand veranderen.
Komende zondag staat de derby tegen RWB op het programma. De ploeg uit Besooijen is de ploeg in mineur na de nederlaag vandaag tegen VCB. Maar trainer Tom Heikoop zal zijn ploeg beslist goed weten te motiveren voor deze wedstrijd. Immers de punten zijn voor de Waalwijkenaren een bittere noodzaak

Opstelling:             Roel Bijsterbosch, Marco Pulles, Nick van de Laar (Ruud van Son 45ste), Damian van Bijnen, Steven ten Cate, Martijn van Esch, Roy de Vaan (Shakeb Ahon Zada 8ste), Yannick van Zutphen, Jorg van Ooijen, Ray Kivits (Jan Bullens 68ste), Guus Berens
Scoreverloop:        0 – 1 Jorg van Oijen 6de minuut
                            1 – 1 Dick Moll van Charante 17de minuut
                            1 – 2 Jorg van Oijen 32ste minuut
                            1 – 3 Jorg van Oijen 65ste minuut