Nieuwkuijk VR1
RKDVC VR1
23-03-2014
1-2

Vandaag onze tweede wedstrijd in drie weken tijd tegen Nieuwkuijk, die we voor ons gevoel echt moesten winnen. Dat het niet zo makkelijk als de vorige keer zou gaan wisten we al met een afwezige keepster, maar toen er vanmorgen nog 3 afmeldingen kwamen werden we toch wel wat zenuwachtig.
We gingen de eerste helft goed van start. Dankzij onze goede inzet en met behulp van de meegekomen B-speelsters kregen we zeker een aantal goede kansen, die helaas niet het net in wilden. Ons eigen doel werd door interim-keepster Ayse goed beschermd!
Na een bakje thee gingen we voor de winst, alleen konden we elkaar de tweede helft niet goed meer vinden en draaide het niet echt lekker. Het werd helemaal vervelend toen Nieuwkuijk vanuit buitenspelpositie de 1-0 scoorde. Dit schudde ons gelukkig een beetje wakker. Kelly kwam direct vanaf de tennis het veld in om ons te versterken, dit gaf ons weer voldoende power om door te gaan. Op weg naar de gelijkmaker werd er aanvallender gevoetbald, dit resulteerde al snel in een mooi schot van Julia. De keepster had deze bal niet klemvast waardoor een oplettende Cayra kon binnentikken (1-1). Met een beetje lef bleven we aanvallend spelen waardoor zelfs Nicole vanuit haar backpositie een mooie solo naar voren kon maken, helaas werd de bal onderschept door Nieuwkuijk. Even daarna moet Kelly gedacht hebben “ik ben toch niet voor niks gekomen” en pakte de bal af van de tegenstander, gaf voor op Sanne en deze tikte netjes de 1-2 binnen!
Met nog maar een paar minuten op de klok gingen we dit dus echt niet meer afgeven en werkten we hard tot eindelijk het eindsignaal klonk. Dames goed gewerkt de 3 punten zijn weer binnen!