Mooie overwinning op stugge tegenstander

Zwaluw VFC 1
06-04-2014
0-3

In Vught moest RKDVC aantreden tegen middenmoter Zwaluw VFC. De Vughtse gastheren hebben net als RKDVC een jonge ploeg met spelers uit de eigen jeugdopleiding. Vorig seizoen degradeerden zij uit de tweede klasse en hebben de handschoen opgepakt om aan een nieuwe ploeg met potentie te werken. Trainer Jack van Reijs had zijn ploeg duidelijk de opdracht gegeven om de DVC-ers kort te dekken. Met een enorme inzet werd deze opdracht uitgevoerd. Hierdoor kon RKDVC moeilijk de aanval met het bekende combinatiespel opzetten. Toch zou RKDVC ook in deze wedstrijd de bovenliggende partij zijn. De verdediging van RKDVC gaf, met uitzondering van een aanval, geen kansen weg. Deze aanval werd in de 8ste minuut afgerond met een geplaatst schot, welke door Roel Bijsterbosch bekwaam werd gekeerd. Hiertegenover stond een zeer aanvallend DVC. Echter grote kansen bleven voor rust zeer beperkt. In de 15de minuut was een van die beperkte kansen die tot een doelpunt werd gekroond. Een mooie lange pass van Damian van Bijnen bereikte Roy de Vaan. Roy zag in zijn ooghoek dat Jorg van Oijen in kansrijke positie stond en leverde de bal op maat bij hem af. Jorg liet de mogelijkheid niet onbenut en bracht de 0-1 op de borden.
Ook de tweede helft probeerde Zwaluw VFC druk op de DVC-ers te houden. Echter deze tactiek zou zijn tol gaan eisen. Met name conditioneel werd die tol betaald. Het was RKDVC die steeds gevaarlijker werd. In de 55ste minuut was het Shakeb Ahon Zada die bij een snelle uitbraak de bal op maat aan Jorg afleverde. Op zijn beurt legde Jorg de bal keurig af op Jan Bullens, die zijn schot in het zijnet zag belanden. In de 68ste minuut zou de score wel opgehoogd worden. Na een overtreding kreeg Jorg de gelegenheid om een vrije trap binnen te leggen. Maar de bal belandde in de muur en kwam terug voor zijn voeten. In de rebound schoot hij de bal onberispelijk binnen, 0-2. Hierna was het gedaan met de gastheren. Met name Jan zette alles op alles om ook op het scorebord te komen. In de 70ste minuut zag hij zijn inzet nog voor de lijn gekeerd worden. Twee minuten later was het de doelman van de gastheren die een knappe redding moest verrichten om hem van scoren te houden. Maar in de 80ste minuut moest ook hij zijn meerdere erkennen. Nu was het Jorg die de bal in het strafschopgebied kon veroveren en panklaar af legde op Jan. Nu werd zijn inzet wel gepromoveerd tot een doelpunt, 0-3.
Een keurige overwinning. Omdat de naaste concurrent, ODC, ook wist te winnen blijft de voorsprong 8 punten met vier wedstrijden te gaan. In theorie kan RKDVC komend weekeinde kampioen worden. Daarvoor zal RKDVC haar wedstrijd moeten winnen en zou ODC puntverlies moeten leiden. RKDVC zal echter in DSC een zeer sterke tegenstander hebben. De Kerkdrielse ploeg is koploper in de derde periode en zal alles op alles zetten om deze kans op een fraai toetje hoog te houden.

Opstelling:           Roel Bijsterbosch, Marco Pulles, Nick van de Laar, Damian van Bijnen (Jan Bullens 45ste), Steven ten Cate, Shakeb Ahon Zada, Roy de Vaan, Ruud van Son, Jorg van Oijen, Ray Kivits, Guus Berens (Yannick van Zutphen 79ste)
Scoreverloop:      0 – 1   Jorg van Oijen 15de minuut
                          0 – 2   Jorg van Oijen 68ste minuut
                          0 – 3   Jan Bullens 80ste minuut
Toeschouwers:     150