“RKDVC 10 verzuimt om aan doelsaldo te werken”

RKDVC 10
OJC ROSMALEN 12
06-04-2014
3-1

Scheidsrechter:   Logten, H. van
RKDVC 10 - OJC Rosmalen 12 (1 - 0) 3 - 1
“RKDVC 10 verzuimt om aan doelsaldo te werken”

Goede middag dames en heren. Als u aan dit verslag begonnen bent met lezen, besef dan alvorens u verder besluit te lezen (of dat na deze lange zin juist niet meer doet) dat wij u met een paar dingen al kunnen feliciteren: 1) U maakt nu al deel uit van het altijd nutteloze verslag van onze wedstrijd. 2) U heeft bij het lezen van deze zin toch besloten om ver te lezen. En 3) Als dit nog geen motivatie is dan kunnen wij u ook melden dat u al op pagina vijf bent met lezen van de gehele DVC’er.
Dus na deze stimulerende redenen zou u zeggen dat nog een stimulerende reden niet nodig is, toch? Maar wij zouden ‘t 10e niet zijn als we die u toch gaven; namelijk de altijd vertrouwde introductie van ‘t 10e! Deze week introduceren we de sexy goden van het verslag met het nummer dat steeds hoger te vinden is in de I-tunes top 30 op Q-music (Q is good for you) “John Legend met All Of Me”: ‘Cause all of me… Loves all of RKDVC 10… Love your curves and all your edges… All your perfect imperfections… RKDVC 10, you're my end and my beginning… Even when they lose the’re winning!!!’
Dan nadat wij ervoor hebben gezorgd dat u het echte nummer van John Legend nu nooit meer hetzelfde kan horen, komt in vogelvlucht het verslag van de wedstrijd. Dus let goed op dat je er niet overheen leest, want we zijn klaar met vertellen voordat je het weet hoor.
Vandaag moest RKDVC 10 tegen een geduchte tegenstander; OJC Rosmalen. Niet alleen is deze tegenstander geducht omdat ze net iets meer leden hebben dan RKDVC, nee OJC is ook geducht omdat men van de letters van OJC Rosmalen al snel “Ohhjee C Rosmalen” kan maken.
De eerste helft begon en RKDVC 10 waagde verschillende pogingen om langs de verdediging van OJC te komen, maar dit lukte helaas niet altijd. Er kwamen hierdoor wel een paar goede kansen voor Nick S (ver naast, ik bedoel oehh die poging scheelde niets), Martijn (bal net naast de goal) en Mattijs (net niet met zijn hoofd op tijd bij de bal om voor de keeper te komen).
Het was een vrije trap die DVC uitkomst gaf. Danny nam de vrije trap en legde deze precies klaar voor Martijn, die de bal met een poeier tegen de binnenkant van de paal aan schoot en de goal in liet verdwijnen (1-0).
Met nog een paar tegenstoten van Rosmalen, die allemaal vakkundig werden weggewerkt door de verdediging van DVC, zorgde het 10e ervoor dat ze de rust in ieder geval met een winnende uitslag in gingen.
De tweede helft was het Rosmalen die bloed rook. Ze wilden terugkomen kosten wat het kost. Daarom was het in de eerste paar minuten weer strak erop zitten en veel verdedigen. Vooral de voorstopper Jorn deed zijn taken uitstekend! Na een lange blessure was het fijn om te zien dat hij weer minuten kon maken als ‘IJzerenborst’ achterin.
Dankzij deze goede verdediging konden we ons focussen op de aanval. Die volgde ook iedere keer snel in de omschakeling, want van de verdediging ging de bal naar Martijn, die gaf hem op Sjors en Sjors passde de bal op Marijn die vrij voor de goal kwam. Daar werd hij echter neergehaald door een inkomende verdediger van OJC. Dit zorgde voor een penalty voor DVC.
Sjors nam de penalty, maar eerst liep de keeper geheel onverwachts naar de rechterpaal, en kon de bal dus gemakkelijk door het midden schieten de goal in (2-0).
RKDVC kreeg na deze klap voor OJC nog wel negen kansen meer met onder andere Mattijs Smit (keurige voorzet van Ruud!), Marijn (glijdend met zijn kont tegen een paal), Sjors (één op één) en Martijn (afstandsschot) in de hoofdrol, maar het lukte steeds net niet om te scoren. OJC lukte het echter wel uit een corner: De corner werd genomen, Rob tikte de bal weg waarna de bal in de voeten van een Rosmalen speler belandde en die schoot de bal in een boogje over Rob heen in de goal. De 2-1 was een feit en kwam letterlijk voor velen even uit de lucht vallen.
Toen vervolgens Mattijs Smit ook nog een gele kaart kreeg (en er dus tot het einde van de wedstrijd af moest) omdat hij de fel doorging, werd het helemaal billenknijpen in de laatste minuten.
Maar gelukkig stond Marijn nog voorin, want Rob schoot de bal uit een uittrap zo in de voeten van Marijn. Die ging dribbelen en passeerde zo twee verdedigers, waarna hij op de keeper af liep. Ook die wist hij de passeren en zette zo de 3-1 op het scoreboord met nog 4 minuten te gaan.
Zo heeft RKDVC de wedstrijd goed uitgespeeld en hielden we de drie punten in eigen huis. En met die kennis eindigt het verslag en komen hier ook deze week weer de wist-u-datjes tot slot.

Wist u dat:
- Wij dit verslag het liefste weer op de voorpagina van de DVC’er zien staan…
- U uw voorkeur voor Man Of The Match kunt sturen naar 06-42851921. Deze week is Jorn Paijmans deze Man Of The Match was. Dit omdat hij keurig gevoetbald heeft en zich altijd goed inzet op zijn vaste plaats als voorstopper! Fijn dat je weer terugbent en vrijwel alle duels hebt gewonnen!!!
- Wij Patrick succes willen wensen de komende twee zondagen omdat hij dan vanwege een onterechte schorsing (namelijk zelfverdediging) op de bank moet zitten…
- Wij RKDVC 8 willen bedanken voor het extra laten spelen van onze marinier Martijn…
- Wij MEER doelpunten wilden maken vandaag, dus dat Wilders dat gaat regelen…
- Aan iemand met een pinpas vragen of hij lang staat te pinnen niet grappig is…
- Iemand een stommeRick noemen die niet wist dat Ferri Somogyi in ‘t Hart dj was niet grappig is…
- Een homo uit de kast komt, omdat er in de kast geen flikker te zien was…
- Appeltaart niet alleen door een oude taart wordt gemaakt…
- Een rechtbank niet bedoeld is om op te zitten…
- We nu toch echt moeten afsluiten met de vriendelijke groeten van:
Rob, Nick S, Danny, Sjoerd, Jeroen, Frank, Sjors, Patrick, Marijn, Matthijs, Matthijs Smit, Ruud, Joris, Tim, Nick H en Jorn…

Vriendelijke groeten van jullie trouwe supporter,
Jan Met-De-Korte-Achternaam (Hij is 3 keer getrouwd en houdt al zijn achternamen)
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven