FC Drunen 3
27-04-2014
4-0

Scheidsrechter:   Hagelaars, P.H.
Na wat mindere resultaten de afgelopen weken was het voor RKDVC 6 zaak om tegen laagvlieger FC Drunen het goede gevoel terug te krijgen en een overwinning te behalen. Het veldspel was in de 1e helft zeer redelijk. Logischerwijs stonden we bij rust met 4-0 voor. Helaas wisten we ons niveau in de 2e helft niet te behouden, waardoor 4-0 uiteindelijk ook de einduitslag werd.
Dit terwijl RKDVC ook in de 2e helft legio kansen kreeg om de score verder uit te breiden. De scherpte voor de goal was er gedurende de 1e helft wel. Al binnen 10 minuten was de marge op 2 gebracht. Hans van Bijnen bereidde middels een puike assist de openingstreffer van Willem van der Velden voor. Ook de 2e goal was een fraaie. Een nette aanval werd versierd door Jeroen van Bokhoven, die met een stijlvolle hakbal Dennis Damen wegstuurde. Dennis Damen pakte het cadeautje uit en scoorde 2-0. Hierna was RKDVC 2x trefzeker uit een hoekschop. Oscar Wientjens en Willem van der Velden scoorden na een voorzet van Adem Alkan,
In de 2e helft wilden we de score vergroten. Het spel was zoals gezegd echter minder goed dan in de 1e helft. De kansen die we creëerden wisten we daarnaast vakkundig om zeep te helpen. Oscar verwoordde het goed: ' Die keeper heeft er veel uit gehouden. Niet dat die zo super goed is, maar wij schieten de ballen gewoon slecht in. '
Door de zege mag RKDVC 6 op voor een aparte slotronde. Volgende week is een zege bij Berkdijk cruciaal. In het slechtste geval speelt DVC dan een beslissingswedstrijd om het kampioenschap tegen Nevelo.