Belangrijke wedstrijd eindigt in gelijkspel

RKDVC 3
NOAD 2
27-04-2014
4-4

Vandaag stond de wedstrijd tegen NOAD op het spel. Zij wisten dat ze met een overwinning kampioen zouden zijn. Wij zouden met een overwinning op gelijke hoogte komen. Oftewel een potje met vele belangen. Na een goede en felle warming-up stonden twee ploegen klaar voor een lange enerverende wedstrijd. DVC had en initiatief, of misschien beter gezegd dvc kreeg het initiatief. Met rondspelend DVC en af en toe de bal naar de voorwaatse was dit in het begin het spelbeeld. NOAD wachtte rustig af en gokte op de omschakeling en de counter. En het was ook zo'n counter waaruit noad de score wist te openen. NOAD op koers voor het kampioenschap. DVC stroopte de mouwen nog eens op en hetzelfde spelbeeld werd weer opgepakt. DVC kreeg ook vooruit wat meer balbezit en wist wat meer in en rond de 16 van NOAD te komen. Dit resulteerde in het foutief coachen van een NOAD speler waardoor DVC een indirecte vrije trap kreeg. Deze werd prima breed gelegd en tf schoot met een droge knal de 1-1 op het scorebord. DVC bleef initiatief houden en misschien hing de 2-1 wel in de lucht. Maar richting het einde van de eerste helft was het NOAD wat toch wat meer vooruit ging spelen. DVC kreeg het lastig en lag ook wat meer met zichzelf in de knoop. Maar met wat moeite werd de rust gehaald met een 1-1 stand. Tijd om even tot rust te komen en dan de tweede helft erop. Na een korte rustpauze konnen de mannen uit Drunen en Tilburg weer aan de bak. Maar zoals helaas wel vaker bij DVC zijn de eerste minuten niet de beste. En dit wist NOAD goed af te straffen en binnen enkele minuten stond het 1-2. En daar kunnen wij weer aan de bak mouwen nog verder omhoog en gaan. Het spelbeeld werd weer hetzelfde als in de eerste helft. DVC balbezit en NOAD in de counter omschakeling en lange bal. Uiteindelijk was een corner de voorbode voor de gelijkmaker. De bal werd voor geslingerd en zonder dat iemand het door had floot de scheids en ja hoor pingel DVC. Bb ging achter de bal staan en wist hier keurig gebruik van te maken 2-2. We zijn weer terug bij af. En de scheids had toen de smaak te pakken. Ook aan de andere kant was het enkele minuten later raak. Vrije trap bal stuiterd door. Penalty. U vraagt zich af waarom, wij ook. Maar hij ging wel op de stip. En ook NOAD wist dit buitenkansje te benutten. 2-3 kunnen de mouwen nog hoger. Ja dit kan. DVC herpakte zich weer en ging gewoon weer door. Aan de andere kant was het weer een moment wat we eerder gezien hebben. Foutief coachen resulteerde in een vrije trap voor DVC. Sp wist deze keurig richting goal te slingeren. En volgens tf schampte hij deze bal nog met zijn coupe. 3-3 daar zijn we weer. En nu door of toch weer noad? De vermoeidheid begon er aan beide kanten in te sluipen. Wie heeft de langste adem. Corner voor DVC. En ja hoor stond DVC voor het eerst deze wedstrijd voor. De scherpe corner van tf viel bij de tweede paal waar sm zijn bolleke tegen de bal wist te zetten en het net wist te bollen. 4-3 voor DVC. Nu niet de fout van NOAD maken maar deze voorsprong vasthouden of uitbreiden. Het spel golfde op en neer. Waar NOAD steeds gevaarlijker werd uit dode spelmomenten wist DVC dit keer in de omschakeling wat kansjes te creeeren. Maar de klok tikte door 4-3 DVC op goede koers. Maar vlak voor het einde moest DVC verder met 10. Sm kreeg zijn tweede geel en mocht de kleedkamer op gaan zoeken. DVC zakte steeds verder in maar wist elke stoot van NOAD tegen te houden. En toen stond het zomaar 10 tegen 10 een NOAD speler liep door op mj en kreeg ook zijn tweede geel. Was dit de redding van DVC? Nee helaas. Het waren de slotseconde die DVC de das om deden. Ook NOAD wist de score weer gelijk te trekken 4-4. Kort hierna floot de scheids voor het eindsignaal.