Laatste thuiswedstrijd wordt gelijkspel

Baardwijk 1
04-05-2014
1-1

Onder het scorebord hing vanmiddag een wit-blauwe vlag met de tekst John bedankt. Een mooie dankbetuiging aan John Meijs bij zijn laatste thuiswedstrijd voor 4 jaar trainerschap bij RKDVC, dit seizoen uitmondend in een soeverein kampioenschap van het eerste elftal in de 3e klasse C.
Onze tegenstander vanmiddag, Baardwijk 1 uit Waalwijk, had nog 1 punt nodig om zich geheel vrij te spelen van nacompetitie voetbal. Baardwijk ging scherpe duels niet uit de weg, een spelopvatting waar RKDVC niet altijd even goed raad mee wist. Gedurende de eerste helft zagen we een min of meer gelijk opgaande strijd die zich vooral afspeelde tussen de beide 16 meter gebieden. In de eerste helft (28e minuut) was de grootste kans voor Baardwijk, na een doorbrak van één van haar spelers wist doelman Roel Bijsterbosch zijn doel schoon te houden, het schot op doel pakte hij ' klemvast'. De ruststand was 0-0.
Na rust hetzelfde beeld. De wedstrijd kende een opleving in de 55e minuut. Een aanval van Baardwijk mondde uit in een schot op doel vanaf zo'n 25 meter. De bal verdween net onder de lat in de rechterbovenhoek. Doelman Bijsterbosch stond als aan de grond genageld en werd verrast door de curve die de bal maakte, 0-1. Hierna nam RKDVC meer initiatief, ging dwingender spelen en werd gevaarlijker voor het doel van Baardwijk. In de 65e minuut brak Roy de Vaan door de verdediging van Baardwijk, werd neergehaald door een verdediger. De strafschop werd door Jorg van Oijen vlekkeloos ingeschoten, 1-1. Hierna kreeg RKDVC nog verschillende kansen, die goed werden gepareerd door de doelman van Baardwijk. In de 90e minuut brak Roy de Vaan wederom door de verdediging van Baardwijk en werd een mogelijk doelpunt van zijn voet opnieuw met een overtreding verijdeld. Het geroep om een strafschop werd door de scheidsrechter niet beloond.

Volgende week speelt RKDVC 1 haar laatste competitiewedstrijd uit bij VCB in Biezenmortel

Opstelling:                Roel Bijsterbosch, Marco Pulles, Nick van de Laar, Damian van Bijnen, Steven ten Cate (Remco van Hoesel 62ste), Martijn van Esch (Rick van Woerkom 68ste), Shakeb Ahon Zada, Ruud van Son, Jorg van Oijen, Yannick van Zutphen (Jorg Jongeling 82ste), Roy de Vaan.
Scoreverloop:           0 – 1 55ste minuut
                               1 – 1 Jorg van Oijen 65ste minuut