DVC verliest wedstrijd, hoofd en titel

Berkdijk 2
RKDVC 6
04-05-2014
1-0

Op de slotdag van de competitie ging RKDVC 6 op bezoek bij Berkdijk. Een ploeg die vooral thuis bekend staat om het 'spierballenvoetbal'. De Kaatsheuvelse ploeg bewees dit ook weer op deze zonnige voorjaarsdag. Ondanks dat er voor Berdijk niets meer op het spel stond (of het moet een kratje Oisterwijks bier zijn) ging de ploeg harde duels niet uit de weg en werd het DVC behoorlijk lastig gemaakt. Desondanks had RKDVC moeten scoren in de 1e helft. Een 3-tal grote kansen werden echter gemist. Cruciale missers zou later blijken. Berkdijk was ook éénmaal dicht bij een doelpunt, maar Jeroen voorkwam met een puike redding dat Berkdijk tegen de verhoudingen in op voorsprong zou komen.
Halverwege stond de brilstand op het scorebord. Tevens kwam het nieuws door dat concurrent Nevelo haar wedstrijd 5 km verderop had gewonnen. Om hen van de titel af te houden, en het seizoen met een speelronde te verlengen, moest er dus gewonnen worden.
Berkdijk kwam scherp uit de kleedkamer en was dreigend in de beginfase. Onder aanvoering van het inmiddels gearriveerde Nevelo 5 speelden de spelers van Berkdijk nog wat feller dan gedurende de 1e helft. RKDVC had het hier zichtbaar moeilijk mee, maar kansen werden er niet weggegeven. Het doelpunt dat Berkdijk scoorde viel dan ook ietwat gelukkig: Een vrije trap kon niet worden weggewerkt, en viel pardoes voor de voeten van de spits. DVC werkte zich hierdoor in een bijna onmogelijk pakket. Berkdijk was niet van plan om het rustiger aan te doen, dus moesten ook de Drunense spelers vol op jacht naar doelpunten. In het heetst van de strijd ontstond er wat tumult na (weer) een schandalige overtreding van een Berkdijk speler. De scheidsrechter vertikte het keer op keer om een kaart uit te delen. De stoppen sloegen door en na het tumult stonden er nog maar 9 blauwhemden op het veld. Hierdoor was het onmogelijk om nog iets te veranderen in de stand, waardoor Nevelo op de slotdag van de competitie met de titel aan de haal ging. Felicitaties daarvoor. RKDVC heeft het niet zozeer vandaag laten liggen. Op 2 wedstrijden na (10-0 en 4-0 zeges op onderste ploegen) haalde RKDVC niet meer het niveau van voor de winterstop. De 5 verliespunten vorige maand opgelopen tegen Veerse Boys en Oisterwijk hebben de ploeg de das om gedaan.
Op deze manier komt er een einde aan een enerverend seizoen. Ondanks de teleurstellende afsluiting kunnen we terugkijken op een leuk seizoen waar we veel plezier hebben gehad en elkaar goed in de zeik hebben kunnen zetten. Wat dat betreft gaan we de begeleiding zeker missen. Carlo van Oijen en Twan Wagemakers stoppen er nu dan toch echt mee. Namens de gehele selectie onze dank voor jullie inzet en gezelligheid. Hopelijk zien we het supporterslegioen volgend jaar met 2 mensen uitbreiden!
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven