laatste competitiewedstrijd gaat met veel strijd toch verloren

GSBW 2
RKDVC 3
04-05-2014
3-2

Vandaag stonden er twee ploegen tegenover elkaar die bijde nog wat te halen hadden. Bijde ploegen waren wel afhankelijk van wat er gebeurde op de andere velden. Zo waren zowel GSBW en RKDVC nog kanshebbers op de titel maar moesat NOAD hier punten voor verspelen. GSBW kon op deze laatste wedstrijddag ook nog een periode pakken maar hiervoor waren ze afhankelijk van Oosterhout dat dus punten moest laten liggen. Zo was de inzet van deze wedstrijd dus bekend.
Vanaf het eerste fluitsginaal was te zien dat GSBW er alles aan ging doen om de 3 punten in Goirle te houden. Dit resulteerde ook in een fors speloverwicht van GSBW in de openingsfase. En dit speloverwicht werd door de Goirlenaren omgezet in een verdiende 1-0 voorsprong. DVC wist maar geen grip te krijgen op het spel van GSBW. In de thuiswedstrijd had GSBW al laten zien over een zeer sterke ploeg te beschikken. En dit bleek vandaag maar weer eens. Voordat DVC in het spel kwam stond de 2-0 al op het scorebord. Op dit moment leek het een lange pittige dag te worden voor DVC. Maar gelukkig wisten ze vanaf dit moment steeds meer grip te krijgen en werd het spelbeeld wat gelijk getrokken. DVC kreeg wat meer balbezit en wist beter op het tactische spel van GSBW te reageren. Dit resulteerde uiteindelijk in een vrije trap enkele meters buiten de 16. TF ging achter de bal staan en krulde de bal richting korte hoek. Omdat niemand de bal wist te toucheren rolde deze pardoes binnen en stond het 2-1. Dit was een ware boost voor DVC en ze rechte de rug en gingen verder. SS was nog dicht bij de gelijk maker maar deze werd op de lijn gepareerd. Hierdoor werd de thee opgezocht met de 2-1 ruststand. Bij NOAD stond het nog 0-0 hierdoor zouden GSBW en NOAD op gelijke hoogte komen.
Na rsut tapte DVC uit een heel ander vaatje. Er werd meer gespeeld op de helft van de Goirlenaren. DVC kwam steeds dichter bij de 2-2. uiteindelijk was het ook DVC dat inderdaad het net wist te vinden. BB werd goed weggestuurd en maakte koelbloedig oog in oog met de keeper de 2-2. GSBW leek de zenuwen niet meer onder controle te hebben. want DVC kreeg steeds meer ruimte en kansen op de 2-3. Maar helaas als wel vaker in het voetbal. Maak je hem zelf niet dan doet de tegenstander het wel. Een lange bal viel tussen de spits en de verdediging. En met een uiterste verdidigende poging werd de bal via de kluts door de spits in het doel gekaatst. 3-2 GSBW. Deze stand zou uiteindelijk niet meer veranderen. Het Harde werken van DVC is een goede opmaat voor de nacompetitie. Hier zal DVC er alles aan gaan doen om toch nog door te stromen naar de 1e klasse. Voor GSBW was het nu afwachten. Eerst NOAD, deze hadden thuis van baardwijk gewonnen. hierdoor behaalde zij het kampioenschap. Via deze weg gefeliciteerd van DVC 3. Nu was het wachten op Oosterhout. Zij hadden uit bij Goes verloren. Hierdoor pakte gsbw de periode en zullen zij net zoals de mannen van DVC 3 gaan strijden om promotie.

Al met al een goede competitie van DVC 3 dat na de eerste seizoenshelft hun doelstelling gehaald had via het bereiken van de nacompetitie. Hierna nog tot de laatste wedstrijddag mee gestreden om het kampioenschap.

Nu zondag rust, waarbij wij ons 2e zullen aanmoedigen naar het kampioenschap. Daarna zal de kers op de taart komen voor DVC 3. De nacompetitie.
Verdere informatie zal nog volgen over de tegenstander en de preciese data en speeltijden.
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven