RKDVC B2
OJC ROSMALEN B2
23-08-2014
0-2

Na een lange zomerstop werd een aantal werken geleden gestart met een intensieve voorbereidingsperiode. Vandaag stond de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen weer op het programma. In een thuiswedstrijd voor de B2 was OJC Rosmalen B2 de tegenstander. Alle facetten voor een goede voetbalmiddag waren aanwezig. De zon scheen en de mannen van de B2 mochten voor een redelijk publiek spelen.
RKDVC begon de wedstrijd te rommelig. Desondanks werd er bij vlagen redelijk goed gecombineerd. Dit resulteerde niet in grote kansen, maar de tegenstander werd tevens van deze kansen onthouden. De eerste helft bleef de stand dan ook 0-0.
In de rust is besproken hoe we de wedstrijd minder rommelig konden voortzetten. De tweede helft was dan ook aanzienlijk beter dan de eerste. RKDVC kwam tot een aantal kansjes, maar wist daaruit niet te scoren. De tegenstander kwam tot dusver ook niet tot kansen, tot het moment dat de bal via een klutssituatie voor de voeten van een OJC'er kwam. Deze schoot de bal onberispelijk binnen.
10 minuten voor het einde van de wedstrijd is geprobeerd de 1-1 te forceren door achterin 1 op 1 te gaan spelen. Dit pakte goed uit. RKDVC werd gevaarlijker en creëerde kansen. Dit resulteerde niet in een doelpunt. Helaas werd ook de grootste kans op de 1-1 niet benut. In de tegenaanval scoorde OJC de 0-2, waarna de scheidsrechter even later affloot.
Ondanks de nederlaag complimenten voor de spelers voor het goede spel de tweede helft. Dit biedt perspectief voor het komend seizoen!