JongBrabant A1
RKDVC A1
30-08-2014
3-8

Een goed begin is het halve werk. Na 24 seconden was het 0-1 via Matthijs. Hierna was er veel balbezit voor RKDVC. Dit kwam vooral doordat zij het echte Italiaanse cattenaccio speelden. Toch werd na een counter van JB het houtwerk van ons geraakt. Wij vlak erna ook dat van hun. In de 15e minuut scoorden zij ineens de 1-1. Er gebeurde hierna helemaal niks verslagswaardigs. In de 26e minuut Matthijs een voorzet gaf en Tim een gruwlijke volley in gedachten had. Hij was niet zo gruwelijk, maar hij zat wel. 1-2. 1-3 was na een lange bal van ?, hier bleef Sunny maar a la Misidjan 'op zijn motor' achteraan rennen, en door een foutje van de keeper, kon Matthijs de 1-3 binnenleggen. Voor de rust scoorde JB nog de 2-3 na een mislukte vrije trap. Dit was wel een aardig schot trouwens. De 2-4 viel ook nog, nadat een verdediger van JB aan het solliciteren was voor een basisplek bij RKDVC A1. In de 2e helft werd het vrij snel 3-4. De 3-5 werd gemaakt door Matthijs "panenka" Fitters, al was het niet met een penalty. De keeper maakte na een schitterend schot van Eli, een zogenaamd Grandelletje, waardoor de 3-6 viel. Meteen hierna scoorde Eli weer, ditmaal een wereldgoal: 3-7. JB geloofde het wel.
Iedereen wilde scoren. Het mooiste werd echter voor het laatst bewaard: een geweldige beweging van Matthijs waardoor hij de verdediger van JB het bos in stuurde, en met een lage droge (in hoeverrre dat kon) schuiver scoorde. 3-8. Mooie pot, mooie goals, maar de persoonlijke fouten en geduld, daar valt nog veel te winnen.

Conclusie: 'Het blijkt maar weer dat dit geen mooiweervoetballers zijn', aldus Evert ten Napel.