De blauwe helden geven mokerslag in de 2de helft!

13-12-2014
5-2

Scheidsrechter:   Pijnenburg, M.P.W.J
Goedendag,

Vandaag mochten de jongens in het blauw aantreden tegen het op papier veel mindere BLC. De heren uit Den Bosch dachten dat ze deze klus maar even zouden klaren. Maar niks was minder waar Op deze mooie zaterdag middag met hier en daar een tornado, wisten de jongens van de A3 hun tegenstanders makkelijk te intimideren. Je zag dat ze vooral door BdB hun spel lieten beïnvloeden.
Dit was allemaal nog voor de wedstrijd dus het beloofde een waar spektakel te worden. Ook de trouwe supporters wisten weer veel kabaal te maken langs de lijn. BLC had geen supporters meegenomen aangezien hun spel niet om aan te zien is.
De wedstrijd begon.
Je zag vanaf het begin, zoals verwacht, dat RKDVC de bovenliggende partij was. In de eerste paar minuten was het vooral Rollie die de bal niet goed liet rollen, Bij elke bal die hij gaf keek hij met zijn linker oog richting zijn tegenstander, hierdoor werd deze tegenstander geïmponeerd en durfde niet meer bij Rolf in de buurt te komen.
In de 12de minuut gebeurde er iets opmerkelijks, Maarten gaf een goede pass op Tom, waardoor Maarten werd uitgeroepen tot Man of the Minute! Gefeliciteerd Maarten, we zijn trots op je, SO naar jou! Na deze geniale pass was het een mum van tijd dat DVC het eerste doelpunt zou maken. Dylan had na een prachtige rush van 5 meter een goede kans op goal en omdat het een ware spits is, scoorde hij deze op miraculeuze wijze.
BLC wist het niet meer en zakte in, nog verder dan dat ze al gezakt waren door hun zeer slechte spel dat ze al heel hun leven laten zien. De 2-0 liet niet lang op zich wachten door een goede corner die terecht kwam bij WP, die een bekeken pass had op Stan, die deze prachtige pass beloonde met een bekeken schot in de verre hoek.
Helaas hield RKDVC hun koppie er even niet bij waardoor BLC voor de eerste keer in de wedstrijd de bal kreeg, door een grote fout van Fardin, die de bal op het middenveld verloor. BLC kwam bij het goal, omdat ze geen scorend vermogend hebben hadden ze 4 keer nodig (voor open goal) om de bal er in te krijgen. De ruststand was dus 2-1.

In de rust kwam er een bekende scout het sportpark op gelopen. Het was Berry Hengel van de plaatselijke FC uit Drunen, dit was voor Bas Beckers. FC Drunen staat erom bekend dat ze de meest talentvolle spelers weghalen bij RKDVC. Helaas voor Berry speelde Bas in de 2de helft maar 10 minuten waardoor de heer Hengel niet veel heeft kunnen zien van Bas. Gelukkig voor Berry was Bas ook heel goed in het warm houden van de bank, waardoor Bas alsnog een 2de gesprek heeft.

Het was een zeer spektakel stuk op het goed gemaaide kunstgrasveld van RKDVC. De 3-1 liet niet lang op zich wachten. Door weer een goed ingestudeerde corner, (SO naar Gerie voor de trainingen), verlengde WP de bal waardoor David ''Ratata'' van Mook de bal goed beheerst met een prachtige hakbal intikte, de keeper wist het niet meer en aan zijn gezicht te zien hoopte hij dat de scheidsrechter niet goed kon klokkijken waardoor de scheidsrechter 35 minuten eerder affloot zodat de keeper lekker kon douchen. Na de prachtige goal van David kon je zien dat Bram weer helemaal goed in de wedstrijd zat. Nadat hij te laat was gekomen moest hij zich even goed herstellen. Gelukkig kreeg hij aan het einde van de wedstrijd ''Kabouter Wesley'' tegen zich. Na een aantal goed gemikte overtredingen van Quinten kregen we een aantal vrije trappen tegen. Gelukkig voor ons was Henk van Oberfie (Speler van BLC) niet goed in vorm bij standaard situaties. Hij schoot ze allemaal ver over het vangnet. ''Het lijkt wel rugby man'' aldus WvK'tje. Na deze goed getimede grap moest BLC even herstellen. Hierdoor kregen wij een vrije trap, genomen door Stan. Deze werd slecht gepareerd door de keeper van BLC die met zijn gedachte al onder de douche stond. Door deze slechte actie was het een makkie voor WP die de bal netjes in kon koppen. Het staat nu dus 4-1.
Omdat het 4-1 staat dacht David bij zich zelf: ''Laat ik de vrije trappen specialist van BLC eens nadoen'', helaas voor David heeft hij niet zo een mooie naam als Henk van Oberfie, maar SO naar David, want hij kan zijn vrije trappen perfect nadoen, en dat vanaf 5 meter voor de goal...
Na dat schot kwam de geblesseerde topspits van BLC het goed gemaaide kunstgrasveld van RKDVC betreden. RKDVC was meteen geïntimideerd en dat kon je zien aan het spel dat ze speelde. Joris was nog even gezellig aan het kletsen met de Badr Hari van BLC, waardoor de aandacht totaal niet gevestigd was op de kleine van Van Kessel. MvK maakte een mooie solo, sloot het af met een gruwelijke schwalbe waardoor Stan mocht aanleggen voor de 5-1, dit was natuurlijk een zekerheid voor de aanvoerder van de blauwe helden. Na deze perfect ingeschoten penalty liepen de gemoederen flink op, Badr Hari was het niet eens met de beslissing van assistent scheidsrechter Carlo Klerx (mede oprichter van FC Wezel), Badr kreeg een grote mond en dat kon RP niet tolereren waardoor hij de gele kaart trok. Badr liet op grove wijze weten dat hij het daar ook niet mee eens was, RP zag nog maar één uitweg, en dat was om Badr van het veld te sturen. Jammer natuurlijk, na deze erg sportieve 2de helft.
Het spektakelstuk was nog niet ten einde, kan ook niet natuurlijk met de A3 van RKDVC op het veld. BLC deed nog een wanhoopspoging om alsnog de eer hoog te houden van het Bossche voetbal. Het schot was richting de cornervlag gemikt, maar door de harde wind waaide de bal op miraculeuze wijze de goal in vloog. Joris had deze bal natuurlijk makkelijk moeten hebben maar hij zat net als de keeper van BLC met zijn gedachten al samen in de douche.
De eindstand was dus 5-2 in het voordeel van de blauwe helden na een zeer sportieve wedstrijd.