Nieuwkuijk B1
RKDVC B2
28-03-2015
1-2

Vandaag mocht de B2 het opnemen tegen de B1 van Nieuwkuijk. Op een semi kunstgrasveld, wat feitelijk voor de helft uit gras zou moeten bestaan, blies de scheidsrechter om 14.30 uur voor de start van de wedstrijd. Al behoorlijk snel viel de 1-0, doordat de snelheid van de linksbuiten werd onderschat. Hij schoot onberispelijk in de korte hoek. Na deze vroege tegengoal herpakte RKDVC zich uitstekend. Middels een goede kop-goal van Joran kwamen we weer op gelijke hoogte met Nieuwkuijk. Het veldspel van RKDVC werd daarna beter, waardoor we het verschil konden gaan maken. Diverse goed opgezette aanvallen strandden voortijdig, maar de volgende niet. Middels een prachtige crosspass, gevolgd door een sublieme actie, wist Pjotr de 1-2 binnen te schieten. De supporters en een delegatie uit het profvoetbal waren onder de indruk. Na de rust werd de wedstrijd hervat. Het veldspel van de Drunenaren werd wat minder, maar de strijd nam toe. Dit wisten we vast te houden tot aan de laatste minuut. In blessuretijd nam de beste speler van Nieuwkuijk een vrije trap, die perfect werd gestopt door Wouter. Enkel door middel van vrije trappen wist hij nog gevaarlijk te worden, omdat hij op zijn hielen werd gezeten door Nick of Ruud. Man of the match is zonder enige twijfel Jasper Poel. Hij wist zich uitstekend staande te houden op het middenveld, onderschepte veel ballen en was belangrijk in het positiespel. Volgende week zijn we vrij, om ons daarna klaar te stomen voor RKTVC.