UDI'19/Beter Bed B1
RKDVC B1
28-03-2015
1-4

Op een regenachtige dag stond vandaag de wedstrijd tegen een titelkandidaat op de rol voor RKDVC B1. Met een volledig fitte selectie werd met goede moed en vertrouwen de strijd aangegaan in Uden. Thuis was RKDVC machteloos om dit sterke team tot wankelen te brengen maar dit zou vandaag zeer zeker anders gaan zijn. Op het prachtige hoofdveld ontspon zich een boeiend duel tussen beide teams. Udi wat kwalitatief zeer sterke individuele spelers tot zijn beschikking heeft bokste het vandaag op tegen het sterke en hechte collectief van RKDVC. Met daarbij de individuele klasse en kwaliteit die vandaag tot uiting zou komen. Beide teams hadden beide een duidelijk verschil van strijdwijze. Udi die volop de aanval zocht voornamelijk via hun sterks spelende spits en aalvlugge en technische rechtsbuiten. Bokste continu op tegen de hechte defensie van RKDVC wat overigens altijd bij de voorhoede begint. Daarbij was RKDVC in balbezit zeer gevaarlijk en met pijlsnelle aanvallen was het vandaag Osman die letterlijk en figuurlijk een plaag was voor de defensie van Udi. In de eerste helft waren de mogelijkheden dan ook voor Udi maar de uitgelezen kansen voor RKDVC. Dit resulteerde dan ook in eerste helft in zeer terechte 2-0 voorsprong voor RKDVC B1. In de tweede helft trachtte Udi door met meer druk vooruit het hechte team te breken, RKDVC werd wel wat achteruit gedrukt maar door het geloof en vertrouwen in het strijdplan en resultaat was dit team vandaag niet te breken. RKDVC bleef daarentegen gevaarlijk alleen waren het de aalvlugge tegenaanvallen die voor de kansen moesten zorgen. Dit resulteerde dan uiteindelijk ook in een handvol 100% kansen. De 2 doelpunten die hier uit voortvloeide waren dan ook zeker geen vertekend beeld voor de uitstekende wedstrijd die RKDVC vandaag op de mat heeft gelegd.
Met zeer volwassen spel en strijd werd Udi de titelkandidaat terecht getrakteerd op hun 2e nederlaag van het seizoen. Volgende week staat de wedstrijd tegen Neunen op het programma. Waarbij RKDVC wederom een sterk voetballend team zal ontvangen op het sportpark aan de duinweg.