Sportclub Irene B1
RKDVC B1
18-04-2015
1-3

De weergoden lijkt het dit seizoen erom te doen. Maar wederom stond er vandaag een stralend zonnetje aan de hemel. Tijdens de titanenstrijd tussen RKDVC B1 en Sc Irene B1. Na een lange busreis stonden de mannen uit Drunen vandaag te popelen om de 3 punten wederom mee naar huis te nemen. In de warming-up werd al duidelijk dat goed voetbal lastig werd. Het droge weer van afgelopen tijd heeft het veld niet goed gedaan en er zou veel gevraagd worden van de concentratie en scherpte in de aanname en passing. Om 14:00 uur floot de scheidsrechter voor de start van de wedstrijd. Een wedstrijd waarin Sc. Irene de bal veelvuldig aan RKDVC liet en zichzelf focuste op de omschakeling. RKDVC was in de beginfase niet goed in staat om hier het juiste antwoord op te geven. Te laag tempo met en zonder bal maakte het voor Sc. Irene geen lastige klus om de verdedigende stelling te bewaken. Daarbij was het wel dat RKDVC eerste beste kans zou krijgen. Sander kon helaas bij de 1e paal de goede voorzet van Thomas niet tot doelpunt promoveren. Maar het was aan Sc. Irene om het eerste doelpunt te maken. Na een succesvolle omschakeling was het RKDVC die niet adequaat de aanval onschadelijk kon maken waarbij de geheel vrijstaande speler op rand 16 de bal achter Jordan kon werken. Dat moment liet RKDVC wat veerkracht zien. RKDVC kon wat gemakkelijker de vrije man op het middenveld vinden en de bal achter de verdediging van Sc. Irene krijgen. Zo was het dan ook 5 min voor de rust dat Sander goed aangespeeld werd door Roy en na goed doorzetten de keeper vakkundig verschalkte en de bevrijdende 1-1 maakte. Tijdens de rust moest Thomas met een blessure afhaken en werd vervangen door Pjotr die een verdienstelijke invalbeurt maakte. RKDVC die in de aan het begin van de tweede helft wat meer controle over de wedstrijd zou krijgen speelde nog niet in het gewenste tempo om Sc. Irene de gehele wedstrijd echt pijn te doen. Maar was zo als zo vaak de afgelopen tijd zeer scherp in de beslissende momenten. Na een goede 1-2 combinatie werd Thom geheel vrijstaand aangespeeld. Deze aarzelde geen moment en krulde de bal zeer netjes in de verre hoek. Op dat moment verliet Sc. Irene de verdedigende stelling en trachtte zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te maken. Dit gaf RKDVC de ruimte om in de omschakeling zeer gevaarlijk te worden. Het was dan ook dat RKDVC verzuimde om de wedstrijd voortijdig in het slot te gooien. Een aantal goede kansen werden helaas niet gepromoveerd tot doelpunt. Met als gevolg dat Sc. Irene zijn kans schoon zag en steeds meer in balbezit kon komen op de helft van RKDVC. Dit deed RKDVC meer en meer achteruit dringen maar wel gevaarlijk te blijven in de omschakeling. Uiteindelijk kon RKDVC de wedstrijd naar zich toe trekken. Ditmaal was het Ersel die een communicatiefout achterin bij Sc. Irene af kon straffen en de bevrijdende 3-1 kon maken. Wederom 3 punten voor RKDVC en wederom een stap dichterbij en wederom een finale winnend kunnen afsluiten. Dit alles maakt het de competitie voor RKDVC zeer spannend en interessant. Volgende week wederom een finale tegen Geldrop B1. Geldrop die net als Sc. Irene strijd tegen degradatie heeft de punten heel hard nodig. Deze zullen met de mes tussen de tanden richting Drunen komen. Kom allen kijken naar deze spannende wedstrijd en steun de Boys van RKDVC B1 in hun strijd.