RKDVC B1 pakt periodetitel

RKDVC B1
Geldrop B1
25-04-2015
3-1

Na een goede serie in de eerste 5 wedstrijden van de 3e periode was er vandaag de kans voor RKDVC B1 om de de felbegeerde nacompetitie plaats binnen te slepen.
Echter vandaag stond er wederom een lastige wedstrijd op het programma. Geldrop strijd voor hun laatste kansen voor lijfsbehoud en zal met het mes tussen de tanden naar Drunen komen. Alles was vandaag dan ook geoorloofd om het spel van RKDVC te ontregelen. Maar de goed leidende scheidsrechter floot zeer consequent en liet beide partijen zeer mannelijk spelen. Dit werd door vele op een andere manier beoordeelt. RKDVC wist hier als ploeg het beste mee om te gaan en zorgde dat er vandaag niets in de weg zou staan om de overwinning binnen te slepen.

Als TEAM (together everyone achieves more) was RKDVC in de eerste helft de bovenliggende partij. Geldrop had dan ook hun handen vol aan de aalvlugge Osman en het middenveld onder leiding van Roy had de touwtjes in handen. Laatstgenoemde kon dan ook met een pass van wereldklasse Osman in stelling brengen om de welverdiende 1-0 aan te tekenen. Op dat moment gooide Geldrop wat meer chroom van zich af en speelde met wat meer bravoure. Het was dan ook duidelijk te zien dat RKDVC een tijdje bij moest schakelen om dit tempo te blijven volgen. Maar kwam daarentegen niet in de problemen. Op het moment dat Geldrop dacht de wedstrijd meer onder controle te krijgen was het toch weer RKDVC die gevaarlijk kon worden. Na een uitstekende onderschepping en een snelle schakeling van Pjotr was Ersel die Pjotr aan de rechterkant kon vrij spelen. Op snelheid wist hij de 16 in te komen en de bal keurig breed te spelen op Sander. Deze kon voor een leeg doel de bal promoveren tot doelpunt. 2-0. Na de rust was duidelijk dat Geldrop niets te verliezen had en probeerde alles op alles te zetten om de aansluitingstreffer te maken. RKDVC was dan ook na de rust niet meer in staat om de gelederen goed gesloten te houden en Geldrop op een goede manier af te stoppen. De wedstrijd golfde op en neer en aan beide kanten werd de verdediging op de proef gesteld. RKDVC kwam een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Geldrop maar het was uiteindelijk Geldrop zelf die in staat was om die felbegeerde aansluitingstreffer te maken. 2-1. Zou het dan toch verkeerd aflopen voor de mannen uit Drunen. Maar niets was minder waar. Het was wederom Osman die RKDVC trakteerde op de bevrijdende 3-1. Vanaf dit moment verloor Geldrop hun concentratie. Met woorden en daden probeerde deze hun frustratie van zich af te spelen.

Het was dan ook het geluk dat RKDVC zonder kleerscheuren het veld af kon stappen. In tegenstelling tot Geldrop die meer dan terecht een rode kaart kreeg voor het herhaaldelijk beledigen van de scheidsrechter. Normaal beschrijf ik de tegenstander in mijn verslagen niet op deze manier en doe dat ook niet graag. Maar het gedrag van spelers maar voornamelijk supporters richting scheidrechter maar ook jongens van 15-16 jaar gaat in het jeugd(amateur)voetbal de pet te boven. Waar blijven we als we jongens van deze leeftijd op zo'n negatieve manier gek proberen te maken. Ik wens Geldrop daarentegen wel veel succes in de restant voor de competitie. Na dit gezegd te hebben is er natuurlijk 1 ding veel belangrijker wat nog niet vermeld is. Door deze overwinning is het dan ook dat RKDVC die de welverdiende 3e periode in de wacht sleept. Na de winterstop is RKDVC B1 gegroeid. De wil om het maximale uit zichzelf te halen werd met de week sterker en groter. Zichtbaar was dan ook de verbetenheid om elke wedstrijd op een dusdanige manier te spelen dat aan het eind van elke wedstrijd 3 punten bij geschreven konden worden bij het puntentotaal. Deze drive heeft tot deze uitstekende prestatie geleid. En zal met beide handen worden aangegrepen. Volgende week staat de laatste wedstrijd op het programma tegen de nummer 2 van deze competitie. Deze wedstrijd zal alleen nog maar gaan om de spreekwoordelijke knikkers maar kan wel van waarde zijn voor de toekomst. Daar waar Baronie zich ook mag opmaken voor de nacompetitie.
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven