RKDVC A1
Rhode A1
02-05-2015
3-0

Om een vrij ongebruikelijke tijd werd de bal aan het rollen gebracht voor de laatste en dus allesbeslissende wedstrijd tegen Rhode thuis. Het was meteen duidelijk wat de inspiraties waren van de blauw-witte formatie uit Drunen toen Stijn het netje deed bollen, al in de 3e minuut. Een goed begin is het halve werk. Op dit moment kregen wij ook het bericht dat Orion kampioen is geworden en met 4-0 gewonnen heeft van Boekel Sport. Gefeliciteerd Orion. Wij (aan de kant) wisten dus dat we met deze 1-0 voorsprong Boekel al voorbij waren. Ondertussen bleven we kansen/mogelijkheden creëren, zij kwamen er niet aan te pas. Op een enkel momentje na, dan waren ze ook meteen gevaarlijk maar Mike doet wat van hem verwacht word en zo blijft het 1-0. Nadat Mathijs werd weggestuurd faalde hij niet en schoof de bal langs de keepert. 2-0. Het was pas de 15de minuut, gelukkig, want er moeten 4 goals goedgemaakt worden… ESA heeft een doelsaldo van +4 vergeleken met ons. Hetzelfde spelbeeld bleef aanhouden, inmiddels had de score al wel hoger mogen zijn maar helaas mocht het niet zo zijn. Nadat Giel Yassine wegstuurde besloot die de bal voor te pompen en Robin wist, met ietwat geluk, de bal achter de keepert te krijgen. 3-0.Een comfortabele voorsprong in de 24ste minuut maar als het kan moeten er nog een paar bij, en dat is mogelijk tegen het team dat de shirtjes draagt van AZ, uit de tijd van Barry van Galen, Robin Nelisse en Barry Opdam. Dit team had niets meer om voor te spelen en zo kwamen ze ook over. Ze stonden er omdat het nu eenmaal moest. Wij hoorden vlak voor rust dat het 2-0 stond voor Blauw/Geel tegen Spero. Daar waren we niet van uit gegaan. Op dit moment, met deze stand is onze doelstelling behaald: rechtstreeks lijfsbehoud.

Adri waarschuwde nog dat we er in de 2e helft geen galavoorstelling van moesten maken. Daar heeft men goed naar geluisterd. Er lukte niet veel meer. Rhode kreeg enkele kansen en ook onnodige vrije trappen mee, we werden slordig. Wel wisten we ook zelf kansen te creëren op de 4-0, maar dit bleef Rhode gespaard. Toen de scheids affloot was er niet meteen feest, want we waren natuurlijk afhankelijk van andere uitslagen, Boekel was al bekend. We waren met spanning aan het wachten op de officiële bekendmaking van de uitslagen van JVC Cuijck – ESA en Blauw/Geel – Spero. Eindelijk kwam het nieuws binnen dat ESA verloor en Spero verloor, feest alom en de alcoholische drankjes vloeide rijk. Van een degradatiekandidaat zijn we nu een middenmoter op de 8e positie. Een geweldige prestatie voor een elftal dat voor de meesten al dood en begraven was. Volgend jaar is RKDVC gewoon weer actief op 4e divisie niveau!

Mannen bedankt voor dit seizoen, pieken en dalen maar uiteindelijk de doelstelling behaald.

wist je dat…?
Mike wederom de 0 hield?
Jeroen weer op zijn oude vertrouwde positie stond gepositioneerd?
Giel op het begin wat moest zoeken, maar uiteindelijk een goede wedstrijd speelde?