RKDVC F1
Boxtel F1
05-09-2015
8-0

Vandaag stond de eerste thuis wedstrijd op het programma voor de F1; het was een bekerwedstrijd tegen Boxtel.
Na een korte voorbereiding wat trainingen betreft, waren we erg nieuwsgierig hoe de F1 uit de startblokken zou komen. We waren met 8 man omdat Roel een weekendje weg was, maar met 1 wissel konden we het vandaag wel redden. Voor de jongens (en meisje) is het even wennen aan elkaar en is het toch ook best een grote overgang van de onderlinge competitie naar de F1. Maar daar was vandaag weinig van te merken. Vanaf het eerste fluitsignaal was iedereen geconcentreerd bezig en werden ze schijnbaar geïnspireerd door de flinke regenbui, want het regende ook doelpunten. Al vrij snel kregen wij de eerste corner die Rens nam en tot ieders verbazing gaat deze rechtstreeks de goal in: 1-0. Daar kreeg de F1 zelfvertrouwen van en er werd heel mooi overgespeeld. Het zou de wedstrijd worden van de vele doelpunten. Achterin werd heel goed en rustig verdedigd door Batu, Nathan, Rens en Niels waardoor keeper Yannick maar 1x echt in actie hoefde te komen.
Op het middenveld werd er goed samen gespeeld tussen Milan, Wessel en Malou. Dit resulteerde in veel kansen die er niet allemaal in gingen maar voor de rust werd het toch nog 2-0 en 3-0.
Na de rust ging de F1 helemaal los en ook nu waren ze Boxtel op alle fronten de baas. De doelpunten machine kwam goed op gang en in een mum van tijd werd doelpunt nr. 4, 5,6 en 7 aangetekend. Achterin werden we er een beetje overmoedig door en wilde iedereen zijn doelpuntje mee pikken met als gevolg dat er een goede uitbraak was van een speler van Boxtel die alleen op onze keeper af ging. Yannick had deze wedstrijd niet veel te doen maar bleef goed geconcentreerd en wist de tegengoal van Boxtel te voorkomen door goed zijn doel te verkleinen.
In de laatste minuten gingen ze er nog eens voor en werd ook het 8e en 9e doelpunt gemaakt. Er zaten hele mooie aanvallen bij en ook hele mooie doelpunten. Ik kon niet allemaal bijhouden welk doelpunt door wie was gescoord maar Wessel heeft er in ieder geval 4 gemaakt, Milan 2, Rens 1, Batu 1 en het 9e doelpunt is mij even ontgaan (Malou ??, Niels??).
Een geweldig start van onze F1 en hopelijk volgen er nog meer van deze mooie wedstrijden.
Met serieus en goed trainen gaat dit zeker een mooi seizoen worden.