Een goed begin is het .......

DAW D4
RKDVC D6
12-09-2015
1-6

Op zaterdag 12 september was het dan zover….eindelijk de aftrap van het nieuwe seizoen voor de D6 van RKDVC. De selectie voor komend seizoen staat nog niet voor 100% vast en de technische staf hoopt dan ook dat de transferperiode binnenkort dan ook echt afgelopen is zodat we kunnen gaan bouwen aan een nieuw elftal. Om verschillende redenen waren Marlo, Nino, Mahdi en Anas er vandaag niet bij. Damian speelt en traint voorlopig met de D6 mee, het is nog onduidelijk in welk elftal hij uiteindelijk komt te spelen.
Vandaag stond de vriendschappelijke uitwedstrijd tegen DAW D4 uit Schaijk op het programma. Alle voorwaarden voor een leuke voetbalmiddag waren aanwezig, mooi weer en een prachtige accommodatie.
Op goal stond Kostiaan, met voor hem in de verdediging Jop, Lars, Matthijs en Timon. Op het middenveld stonden Joris, Amin en Bjorn geposteerd. Voorin waren het Marijn, Jacco en Jochem van Strien die voor de doelpunten moesten zorgen. Jochem Bruinsma en Damian begonnen als wissel.
Onze D6 ging goed van start en het duurde ook niet lang voordat Marijn de 0-1 binnen kon tikken, met dank aan Joris die goed doorging op de bal en die bij Bjorn wist te bezorgen, die op zijn beurt weer middels een dieptepass Marijn wist te bereiken.
De D6 speelde goed en Matthijs sloot goed aan bij het middenveld waardoor we druk hielden op de tegenstander. Helaas kwam DAW toch weer terug in de wedstrijd. Een foutje achterin werd afgestraft door de snelle spits en het stond weer 1-1. Onze keeper was kansloos.
De D6 liet de moed niet zakken en zocht nog meer de aanval. Het duurde dan ook niet lang voordat de D6 weer op voorsprong kwam. Een goede voorzet van Marijn werd op waarde geschat door Jochem B. en het stond 1-2. Toen was het hek van de dam. Het was Jacco die aantekende voor de 1-3 na goed doorgaan van de onvermoeibare Amin.
Diezelfde Amin wist de 1-4 binnen te schieten waardoor we met een comfortabele stand de rust in konden.
Na de rust ging het allemaal wat moeizamer, de vermoeidheid sloeg toe en DAW bleek een stugge tegenstander die zich niet zomaar weg liet spelen. Maar Kostiaan bleek een betrouwbare sluitpost die met een paar knappe reddingen zijn doel schoon wist te houden. Uiteindelijk werd het verzet van DAW gebroken en was het Marijn die nog 2 x doel wist te treffen, en daarmee de eindstand van 1-6 op het bord zette.
Kostiaan keepte voortreffelijk, Timon liet zien dat hij op veel posities uit de weg kan en met zijn snelheid voor gevaar kan zorgen. Mathijs was onze aanvoerder vandaag en gaf met zijn werklust en doorzettingsvermogen het goede voorbeeld. Lars bleek een rots in de branding en wist met zijn kracht en inzicht de tegenstander net een stapje voor te zijn. Jop liet vandaag zien dat hij niet alleen hard kan werken maar ook nog eens goed voetballen! Bjorn was sterk aan de bal en zorgde voor veel dreiging. Amin vloog over het veld heen vandaag en liet zien dat hij als mid-mid zowel verdedigend als aanvallend zijn bijdrage levert. Joris zat er elke keer goed tussen en wist door goed over te spelen telkens weer de ruimte te vinden. Jochem van Strien was vaak gevaarlijk en liet zien dat hij zowel rechts als links kan spelen. De bewegelijke Jacco zorgde voor veel onrust in de verdediging van DAW en pikte zijn doelpuntje mee. Marijn was vandaag niet van de bal te krijgen en was daarnaast ook doelgericht, 3 x gescoord. Jochem B. heeft vandaag laten zien dat hij een multitalent is die op verschillende posities goed uit de voeten kan. Damian verdedigde goed en zat er vaak met een voetje tussen om een aanval van de tegenstander te verstoren.

De technische staf heeft veel goeds gezien vandaag en is hoopvol voor een succesvol, maar vooral leuk en gezellig seizoen!
Dank aan DAW voor de gastvrijheid, en natuurlijk aan de opa van Jochem Bruinsma voor het vlaggen!

 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven