Baronie A1
21-11-2015
1-2

Scheidsrechter:   Arendonk, J.M.
Dankzij de vele regen die viel was het hoofdveld onbespeelbaar en werden we naar het kunstgras verwezen. Een grote uitdaging voor ons want vv Baronie, uitkomend in de 3e divisie, komt ons bezoeken. Toen de wedstrijd begon stond het al vrij snel 0-1. Uit een corner die niet aangeraakt werd en op de rand van de 16 kwam, de speler schoot binnen. Je zag erg goed dat we er voetballend niet uit kwamen doordat zij een tempootje hoger spelen dan dat wij doen. Snel druk naar voren en hoog baltempo. Hierdoor kon onze verdediging niet goed opbouwen, ook het middenveld kwam niet aan 'ons' spelletje toe en de aanval dus ook niet. De enige keren dat de bal over de middellijn kwam, was dat de bal hard naar voren werd geschopt. Een kleine uitbraak van ons resulteerde in een doelpunt van de Bredanaars, de snelle nummer 9 loopt onze verdedigers eruit en schuift de bal heel rustig en beheerst in de lange hoek. 0-2. Eigenlijk kregen we onze eerste kans pas in de 43ste minuut, toen vergat Thom echter te schieten. Vlak hierna nog een momentje, ditmaal van Stijn (Holtslag). Rust. Er werd benadrukt dat we meer moeste geloven in onszelf en ook kunnen voetballen tegen deze tegenstander. De eerste 10 minuten na rust waren dan ook veelbelovend. Het enige momentje dat zich voordeed voor de goal van Jorden, werd in de kiem gesmoord door hem en verwerkte de bal tot corner. Het betere spel had enkele kleine mogelijkheden of bijna kansjes tot gevolg totdat Mathijs zijn tegenstander afschudde en de bal voorgaf op Stijn H. De doelman zat er nog aan en daardoor kon Stijn niet meer uithalen, dus besloot hij terug te leggen op Osman maar deze schoot de bal aan de verkeerde kant van de paal. Vlak hierna kwam RKDVC er weer goed door, nu via de linkerkant. Stijn de Bijl was ditmaal het eindstation maar de keeper weet de aansluitingstreffer maar ternauwernood te voorkomen. Een hoogtepunt volgde doordat Bram, die op 12 september, uit bij VOAB in Goirle geblesseerd raakte, 10 minuten in mocht vallen. Baronie kwam niet heel veel meer in het stuk voor. Mathijs ging door aan de rechterkant, hij wilde een 1-2tje aangaan met Stijn H., met enig geluk kreeg hij de bal weer terug en speelde Stijn H. opnieuw in. Stijn leek aan een onmogelijke actie te zijn begonnen toen hij de bal rustig aannam tussen 2 man en ook nog begon te draaien. Toch kwam hij eruit, de vraag was wat hij nu ging doen. Gewoon uithalen was het antwoord en de bal lag via de keeper bovenin de winkelhaak. Nog enkele kansen voor ons maar helaas mocht dit niet meer tot verder resultaat leidden. Jammer jongens, het bekeravontuur zit erop. Nu a.s. maandag een oefenwedstrijd tegen de plaatselijke FC van Engelen, daarna mogen we ons weer volop concentreren op de competitie. De volgende horde is daarin Zeelandia Middelburg A1. Succes!