C2 bekert verder na bloedstollende slotfase

www.rkdvc.nl
RKDVC C2
OJC ROSMALEN C3
19-12-2015
2-1

Scheidsrechter:   Heeswijk, A. van
Op deze laatste voetbalspeeldag van 2015 moesten DE C2-boys,met 'n krappe(13)selectie(Stef was te koortsig), in de 2e bekerronde aantreden tegen OJC Rosmalen C3. Ondanks dat dit team 'n klasse lager speelt als wij werd de boys erop gewezen OJC niet te onderschatten. Gedurende de 1ste helft was het betere veldspel van OJC, zonder echt dreigend te worden. Daarentegen wist onze C2 uit de tegenaanvallen wel enkele mogelijkheden om de score te openen te creëeren, maar die benutten blijft 'n zware opgave. OJC liet in de 24e min. zien hoe dat wel moet, na 'n prima aanval met wisselpasses van rechts naar links wist hun spits uit de draai vanaf rand 16 de 0-1 binnen te schieten. Eigenlijk pas hun 1ste schot op doel!!!Deze treffer gaf OJC meer vertrouwen, gelukkig zonder meer treffers.
Na rust met 2 wissels van onze kant trok DE C2 het initiatief naar zich toe en zette OJC vast op eigen helft. In tegenstelling tot voor rust werd er nu wel regelmatig goed combinatiespel op de kunstgrasmat getoond, maar het lijkt wel 'n "vloek" over DE C2, de bal wil maar niet in het vijandige doel terecht komen. Ondanks deze "tekortkoming" blijven alle spelers kei-en keihard werken en hun uiterste best doen om proberen te scoren. Met nog ruim 10 min. op de klok leek OJC de overwinning letterlijk en figuurlijk over
de streep te gaan trekken, mede door veel oponthoud van hun keeper en "blessure-gevallen". Nadat Kevin met 'n ECHTE blessure (gekneusde pols na val)naar de kant moest, Brent en Tufan(ook niet geheel meer fit) er terug in, voor Max, gingen we achterin 1 op1 spelen met het risico op 'n counter met de 0-2. Maar dan eindelijk in de 64e? min. werd Bas na 'n eerdere poging, weer vrij gespeeld vanaf rechts en ditmaal wist hij de bal wel langs de OJC goalie in de verre hoek te schieten,1-1 he he, wat 'n opluchting in en buiten het veld. Met alle energie die de C2-boys nog over hadden werd er toch geprobeerd de Penalty-loterij te voorkomen. Een van de uitblinkers van vandaag, Tijmen, wist bijna de 2-1 van grote afstand binnen te schieten in het door de OJC-keep verlaten doel. Ook die andere uitblinker, Jasper(Stammie), was met 'n kopbal, uit 'n corner bijna succesvol. Onze uitstekend op z'n hoede zijnde sterke keep Luuk, heeft het laatste kwartier geen Rood-Zwart gestreept shirt meer in zijn buurt gezien.Het was klasse van allemaal om OJC zo af te jagen dat ze er niet meer aan te pas kwamen. En dan, terwijl er langs de lijn al wordt nagedacht over wie gaan de Pingels nemen, was het onze stoomlocomotief Tijmen die door weer goed doorjagen zichzelf 'n niet te missen kans bood op de 2-1 en die 2e dan ook binnenschoot. Fantastisch om te zien dat alle 14 spelers+ouders en uiteraard de T-staf(incl.grensi) helemaal ontploften van vreugde.
Wat 'n dik en dik verdiende voorsprong. Nu was het afwachten hoeveel tijd de weer prima leidende scheids ging bijtellen? Er was nog tijd over waarin Tijmen vergat zichzelf nogmaals te belonen met z'n 2e van vandaag. Maar dan het VERLOSSENDE eindsignaal ...pfff wat 'n opluchting!!! En weer 'n vreugde explosie. Zo de Kerstborrel zal nu zeker wel wel smaken.(zie foto's)
Sam &Sam weer 'n goede partij,(wel slimmer zijn!!) Dennis, eindelijk? op z'n plekkie?, Brent en Piet, de buitenspelers(bijna) altijd opvretend, Bas, steeds "rustiger" spelend, Tufan, t hoeft niet altijd in z'n hoogste versnelling!!, Max en Kevin(liever geen onnodige trucjes)!?, Kaiser(Beckenbauer)Bart,spreekt voor zich, Steffie komt ook steeds beter in z'n spel(al vandaag dan niet!?)andere zijn reeds vernoemd,Jullie hebben het in je, dat hebben jullie vandaag echt laten zien!!!!

De dolgelukige JKK en uiteraard jullie ouders.

P.s. DE C2 wenst iedereen prettige Kerstdagen & alle goeds voor 2016.

 
(klik op de foto's voor een grote versie)
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven