C2 na tussenronde in kwartfinale

Zwaluw VFC C2
RKDVC C2
16-01-2016
0-2

Ondanks de vele sneeuwregen van de laatste dagen mochten DE C2-boys toch de wei op en nog wel het hoofdveld van Zwaluw VFC te Vught. In deze Tussenronde(of wel 3e) was Zw. C2 onze tegenstander, uitkomend in de 3e klss(2e plts), met als inzet 1/4 fin-plaats. Met 'n ijskoude wind tegen(gevoel -3)werd er in de 1ste min. 'n prima aanval opgezet met "huurspeler" Robin als aangever, helaas ging de inzet net voorlangs. Maar de toon was gezet? Toch moet gezegd dat ook Zw.C2 zeer goed veldspel liet zien, mede door de wind in de rug?Gaandeweg de 1ste helft werd DVC C2 wel het team met de meeste scoringsmogelijkheden maar goed keeperswerk van de Zwaluw-goalie en scherpte van onze kant leverden de bekende bril0-0stand op bij rust.
Bij aanvang 2e helft leek wat sneeuwval het veld nog "gladder"' te maken wat op sommige plaatsen op het veld ook zo was. Na weer 'n prima aanval van onze kant wist Zw. uit de counter ook direct gevaarlijk te worden maar door goed ingrijpen van de vandaag weer foutloze keep-Luuk hoefde het scorebord niet gebruikt te worden. Met verse krachten Brent(SamV) en Kevin(Tufan) erin werd Zw. , mede door het sleurwerk van Piet(je) en Tijmen,nog meer onder druk gehouden en wisten we nog meer mogelijkheden om te scoren te creeeren. Maar steeds net niet met het gewenste resultaat, wat altijd gevaarlijk is want hoe dominant je ook bent de tegenstander kan altijd uit 'n wilde/blinde trap naar voren zomaar 'n scoringskans krijgen. Uit 1 van "die" trappen kreeg Zw., wel uit buitenspelpositie vlgs.grensi Joske, zowaar die mogelijkheid, maar weer door goed uitkomen van Luuk, zonder gevolgen. Het wachten was op de verlossende treffer van onze kant maar de Boys vonden het schijnbaar leuker om het spannend te houden? Tot een van de uitblinkers van vandaag, Stefke, na zich prima vrijgespeeld te hebben, Sammi E. 'n vrije doortocht over links richting Vughtse-doel aanbood. Deze X bleef Sammi koel en schoot de bal in het doel 0-1, dik en dik verdiend. Nu was Zw.C2 rijp voor de sloop want in korte tijd hadden we 3 zeer goede mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien, maar de rust om zulke kansen simpel binnen te schieten ontbreekt nog steeds!!
Op het moment dat Max klaar stond om in te vallen voor Robin
kwam in de 59e min. uitblinker 2, Sammi E. op rechts goed door en gaf 'n prima voorzetgoal??die bij de 2e paal binnen viel 0-2. De klus was geklaard maar Zw. gaf zich nog niet geheel over want in de slotfase probeerden ze met man en macht nog iets te forceren.
Daar dacht Bassi, die al gewaarschuwd was door de ref, iets anders over(soms nodig maar dit X niet slim)en mocht dus iets eerder naar de warmte dan wij.Mede door ons ijzersterke centrale verdedigingsduo, Kaiser-Bart & Jappi Stammi, alweer de 2e prima partij van dit jaar boys, hopelijk zetten jullie dit door in de competitie.

De tevreden JKK en weer getrouw aanwezige 5e colonne.
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven