Dag en nacht verschil tussen de helften, resultaat is 3 punten

RKDVC A1
12-03-2016
2-3

Scheidsrechter:   Wijs, R.E. de
Op naar Rooms-Katholieke Voetbal Vereniging Jeugdige Enthousiasme Kan Alles waar een hele grote slag kan worden geslagen in de strijd om het kampioenschap. Wel is enig medewerking van SHO gevraagd. Na een goede warming up konden de begeleiding en de reservespelers plaats nemen in de dug-out die dankzij een heerlijk zonnetje prima zat. In de wedstrijd werd de eerste goede bal afgeleverd door Joep, aan het adres van de diepgaande Osman, hij sleept de eerste corner van de wedstrijd uit het spreekwoordelijke vuur. De eerste goede bal die zij gaven was in de 8e minuut, een mooie harde strakke voorzet werd binnen geknikt door de totaal vrijstaande aanvaller van hun. 1-0, een hele zware middag was in aantocht. In het vervolg van de eerste helft zakte iedereen door de ondergrens heen. Duels werden allemaal verloren en heel veel slechte keuzes zorgde ervoor dat JEKA mogelijkheden had om verder uit te lopen maar gelukkig hadden we daar een niet altijd betrouwbare sluitpost op doel staan met de naam Jordan die ons meerdere malen heeft gered. Welgeteld 1 rollertje op het doel van de tegenstander, dat was de oogst de eerste helft, die de eerste 8 minuten toch nog wel redelijk waren. In de rust zal ongetwijfeld het een en ander gezegd zijn over en weer en het hielp. De tweede helft begonnen de mannen in het blauw een stuk feller dan de gehele eerste helft. Zo kreeg Mathijs loon na werken en hij prikte door goed doorzetten de 1-1 binnen. JEKA had het zwaar in deze periode, RKDVC had de touwtjes even in handen. Zo werden enkele veelbelovende aanvallen nog net op tijd gestuit en kwamen zij nauwelijks langs onze verdediging. In de 60ste minuut gaf Mathijs zonder dat hij het zelf wist een assist op Roy, die wel 2 instanties nodig had om de bal over de doellijn te schuiven, de verdediger die de bal nog op de lijn wilde tegenhouden kwam gelukkig voor ons, net iets te laat en de 1-2 kon op het scorebord. RKDVC liet de touwtjes wat vieren en JEKA kreeg meer te vertellen. Er werd flink aan de Drunense deur geklopt maar gelukkig deed niemand open. In de tegenstoot werd vaak de opening gevonden, er werd best leuk gevoetbald. Zo waren zij in de aanval toen een snelle tegenstoot van RKDVC zijn intrede deed, Stijn gaf potverdikkeme een mooie hoge lange bal. Perfect op maat voor Mathijs, hij verwerkte deze potverdikkeme goede bal goed en zonder al te veel rare dingen was deze 1-3 toch wel de beslissing in deze wedstrijd. Met de laatste stuiptrekken van JEKA konden zij niet meer scoren, alleen corners werden verdiend. In een snelle omschakeling ha Mathijs nog de kans op de 1-4 maar hij vergeet de trekker over te halen, Joep probeerde daarna maar te scoren maar deze poging haalde het doel niet eens en was dus een makkelijke prooi voor de keeper van JEKA. Wat ook een makkelijke prooi was, was de hoekschop van JEKA in de 91ste minuut, maar als de bal niet gevangen word scoren zij nog even de aansluitingstreffer 2-3. Met nog een halve minuut op de klok lijkt de overwinning wel veilig. Lijkt, want zij kregen toch nog een mogelijkheidje op de gelijkmaker maar die kwam gelukkig niet. De scheids floot voor de laatste keer op deze zonnige zaterdagmiddag. Het werd echter nog wat zonniger toen we het bericht kregen dat SHO had gewonnen van Roosendaal waardoor we nu op 9 punten voorsprong staan. Nog niet te vroeg juichen we zijn er nog niet, we krijgen nog een aantal pittige tegenstanders tegen maar er moeten toch wel erg rare dingen gaan gebeuren mochten we het kampioenschap nog verspelen. Komende zaterdag de wedstrijd tegen de nieuwe nummer laatst ZIGO. Op papier een niet al te lastige wedstrijd maar daar hadden we toch echt heel veel geluk! Zomaar gewonnen is er dus niet mannen, wanneer er zo gespeeld word als in de eerste 45 minuten van deze wedstrijd verliezen we. Volle 100% word geëist. Succes mannen!

wist u dat?

Jordan gespot werd in de winkel en naar lijm aan het zoeken was?
Giel in de C rechtsbuiten was?
Marijn op de vrijdagavond bier-mens-erger-je-niet speelde?
Wessel niet alleen kopduels kan winnen maar ook andere duels wint?
Kjell en Timo furore maakte in de A2?
Bram last van zijn buik had en daarom in de 32ste minuut werd gewisseld?
Roy nog voor de 1-1 bijna op prachtige wijze scoorde?
Thom zijn vriendin over liet vliegen?
Robin het twijfelachtige record in handen heeft van de bal het verst van je voet af laten springen bij een balaanname?
Joep er helemaal doorheen zat?
Ersel voor de zekerheid warmliep?
Stijn de Bijl de voorkeur boven Ersel kreeg?
Osman na 75 minuten lekker van het zonnetje mocht genieten?
Mathijs de eerste speler is die ik een assist met zijn maag zag geven?
Stijn H. zijn tegenstander nu nog steeds dol is van die héérlijke actie van Stijn aan de zijlijn?
Ralph een onopvallende maar belangrijke rol op zich nam?
Peter met SHO belde en deed of hij Rowan was?