ZIGO A1
19-03-2016
3-1

Scheidsrechter:   Heijden, Th.J.W. van der
Tegenwoordig de nieuwe nummer laatst van de competitie ZIGO uit Tilburg kwam naar het hol van de leeuw. Het is de nummer laatst maar onderschat ze niet, in de uitwedstrijd liep het immers niet helemaal volgens planning... De wedstrijd begon nadat er eerst even wat oponthoud was en alle eikeltjes van het veld verwijderd waren om 10 over half 3. RKDVC nam meteen het initiatief en zocht de ruimte om een aanval te creëren. De ruimte kwam er en Mathijs gaf een goede voorzet op Stijn, die de lat raakt. Er zouden nog behoorlijk wat mogelijkheden en ook kansen komen in Drunens voordeel. Ook grote kansen. Maar de scherpte ontbrak in de afronding. We waren vaak te wild. We hadden al 3 of 4 - 0 voor kunnen en misschien ook wel moeten staan. Maar de brilstand bleef op het scorebord en dus ga je tegen jezelf voetballen. ZIGO beperkte zich in deze fase enkel tot verdedigen. De scrimmage voor hun doel leverde voor ons niet het gewenste resultaat op. In de 41ste minuut kregen zij hun eerste kans, een grote waar veel gevaar van uit ging. Een kopbal uit een vrije trap belandde in het zijnet. De 2e helft leek ZIGO de kleedkamer uit te komen met de gedachte dat hier wel iets te halen viel. En eigenlijk zouden ze daar best wel eens gelijk in kunnen hebben. Het tempo was te laag aan onze kant. De gedachte van ZIGO zal alleen maar versterkt worden als ze na een goede aanval de 0-1 binnen duwen in de 60ste minuut. Ze waren nog niet klaar met juichen of de bal hing er alweer aan de andere kant in. Osman is er als de kippen bij om de voorzet van Stijn tot doelpunt te promoveren. Hij zette in de 61ste minuut de gelijkmaker op het scorebord. Enkele momenten later kon de totaal vrijstaande Stijn de goede vrije trap van Roy afronden en stond het in de 64ste minuut 2-1. Het geloof bij onze gasten was na deze enorme dreun toch niet verwelkt. Ze zochten de aanval en vaak kwamen ze nog, mede door niet goed optreden van ons, aan een grote scoringskans. Gelukkig wisten zij niet te scoren. In een tegenaanval legt Mathijs de bal goed terug op Stijn die iets te wild schiet en de bal op de lat uiteen ziet spatten en zo niet voor de beslissing zorgde. Roy deed dat in de 78ste minuut wel, door een vrije trap in de bovenhoek te krullen. In de hoek waar de keeper stond. De beslissende 3-1 stond op het scorebord. Nog enkele mogelijkheden over en weer maar niks vernoembaars. Het enige wat wel vernoembaar is had niets met hel spel van vandaag te maken.Volgende week zijn we vrij en zal er een activiteit met z'n alle gaan plaatsvinden.