26-03-2016
1-1

Paaszaterdag op naar OSC'45 uit Den Bosch, gelegen tussen het vroeger zelfstandige Orthen en wijk de Hambaken. In het verre verleden verliet je hier Den Bosch op weg naar Utrecht. Destijds heette de club ook nog RKOSC en speelde net over de spoorwegovergang rechtsaf, waar nu de monumentale begraafplaats Groenendael ligt. De dissidente San Salvotorkerk is ook in Orthen gesitueerd. Met de komst van de nieuwe progressievere bisschop wijzigt deze status misschien wel.
We vertrokken vanaf de Remise met Gyliano en Bjorn, omdat Maarten nog geblesseerd was en Polle een dagje verlof had.
OSC was nog puntloos, maar dit was de 1e wedstrijd van de D3 tegen een ploeg uit de stad. Op het platteland gaat het er toch iets gemoedelijker aan toe.
Er werd wederom een 4-4-2 systeem gespeeld. De 1e helft was DVC iets sterker. Na druk zetten van Rens, raakte Orthen in paniek en speelde pardoes de bal in de voeten van Gyliano. Hij legde af op Anas, die voor open doel kon intikken 0-1.
De 2e helft had OSC het betere van het spel. Zij waren feller, brutaler en grepen soms hardhandig in. DVC kreeg nog enkele counterkansen, maar deze werden verijdeld door straf ingrijpen.
Halverwege de 2e helft manoevreerde de kleinste man van OSC zich handig tussen de centrale verdedigers door en met een stiftbal passeerde hij de uitgekomen doelman Niels. Helaas kon Joris de bal pas ruimen, toen deze doellijn gepasseerd was. Een terecht toegekend doelpunt.
Het laatste kwartier probeerde DVC nog voor de volle winst te gaan. De Bosschenaren begonnen steeds meer te provoceren.
Wijselijk floot de scheidsrechter tijdig af. Nu is het ook wel duidelijk waarom RK uit de clubnaam is verdwenen, de beschaving was af en toe ver te zoeken.
Een terecht gelijkspel, de D3 heeft nu 5 punten uit 6 wedstrijden met de doelcijfers 6-7.
Volgende week beginnen we een reeks uitwedstrijden, eerst Emplina, tegen tegenstanders, waar we thuis allemaal nipt van verloren.