Verjongd C2 simpel overeind en feliciteert de A1 met kampioenschap

LONGA C1
09-04-2016
3-1

Scheidsrechter:   Oijen, CJLG van
Op deze voor RKDVC (alweer)historische* zonnige lentedag moest de C2 voor de laatste zaterdagse-thuiswedstrijd aantreden tegen LONGA C1.Door nog meer blessure gevallen(Brent & Stef) hadden we vandaag 'n bank vol jonge D-wisselspelers die zaten te popelen om hun kwaliteiten te kunnen tonen, maar ze moesten nog ff hun kans afwachten en ook Lucas van den Elshout stond voor het eerst sinds maanden weer op het wedstrijdformulier en aan de start. Met vanaf het beginsignaal goed en scherp spel werd Lo.ondanks de tegenwind teruggedrongen op eigen helft.
Met in de 8e min. de 1-0. Kevin werd op rechts met 'n steekpass de Lo-16 in gestuurd, zijn inzet ging via de keeper en paal bijna corner, toch wist hij met buitenkant voet de bal nog hoog voor te krijgen en daar kopte Sammi hoog opspringend de 1-0 in de kruising. Gek genoeg raakten we kort hierna ons overwicht kwijt. Lucas moest zich na zo'n 20 min.(begrijpelijk)moegestreden laten vervangen en daar was dan 1ste D-speler die erin kwam,Tobias Wientjens, die in een meer dan verdienstelijke invalbeurt liet zien dat ie 'n aanwinst kan zijn. 5 Min. later moest Bassi na weer door z'n enkel te zijn gegaan zich laten vervangen, en ja daar was de 2e D-speler, Bjorn Dumont, die z'n, ook al zeer verdienstelijk, debuut mocht maken als toekomstig C-speler.Tussendoor had Lo. enkele kansjes op de gelijkmaker niet benut. De eindfase van de 1ste helft was weer voor DE C2 met op slag van rust de 2-0. Na weer 'n goed opgezette aanval werd de bal in de kluts door Tijmen over de doellijn gewerkt.
Bij aanvang 2e helft stond de 3e D-speler op t veld, Nick Pelle(verving Kevin-kniepijn) die vorige week al z'n debuut minuten had gemaakt en ook vandaag weer zeer goed inviel.Als niet zijnde de allergrootste kopte ie toch weer bijna 'n bal binnen. In de 12e min. mocht Sammi, nadat ie zelf onvrijwillig ten val was gebracht, vanaf 11 mtr. aanleggen, dit werd met zeer veel zelfvertrouwen prima gedaan 3-0. Nu was het wachten op meer treffers. Er viel er een, maar het was Longa die de 3-1 maakte.En alweer kwam er 'n D-speler, Sven Klerx, binnen de lijnen die o.a. in combinatie met Sammi voor dreiging zorgde in de Longa-16,dus ook voor hem 'n prima invalbeurt.Helaas lukte het niemand van ons om in de resterende tijd nog 'n doelpunt te scoren uit 'n 6-tal kansen.
Bjorn en Tobias werden in de slotfase moegestreden weer vervangen door Lucas en Bas.
Prima wedstrijd weer mannen en weer 'n plaats gestegen op de ranglijst boys. Gaat 't dan toch lukken??? We hebben er samen met jullie ouders alvast op geproost.

De evenals??? begeleiding van de A1, tevreden JKK+ouders.