Jan van Arckel D1
09-04-2016
3-1

Scheidsrechter:   Visser, F.
Op een heerlijke voetbalzaterdag mocht de D2 het thuis opnemen tegen het vlaggenschip van Jan van Arckel uit Ammerzoden. In de klaai werd in de heenronde met 7-0 verloren. Op voorhand leek het dus geen eenvoudige klus om vandaag aan punten te komen.
Niettemin begon DVC sterk aan de wedstrijd. Het voetbal was goed verzorgd en verschillende keren slaagden we erin gevaarlijk op te duiken in het strafschopgebied van JvA. Helaas viel de eerste treffer aan de verkeerde kant. Een door de sterke wind doorgeschoten bal belandde in niemandsland achter de verdediging. De spits van JvA was er als de kippen bij om Bram kansloos te laten. DVC probeerde daarna het heft weer in handen te nemen. Tycho, Mats en Nick kregen steeds meer grip op het middenveld en het doel van JvA werd regelmatig onder vuur genomen. Kort voor rust wist de ijzersterk spelende Jordy zich op links vrij te maken en de bal op een presenteerblaadje aan Nick te geven. Nick bedacht zich niet lang en haalde verwoestend uit. Een mooie beloning voor de sterke wedstrijd die Nick liet zien. Mede dankzij goede ingrepen van keeper Bram konden we met een gelijke stand van de rust gaan genieten.
Na de rust liet DVC er geen twijfel over bestaan wie hier vandaag de baas op het veld was. Gesteund door het windje in de rug rolde aanval na aanval op het doel van JvA af. Een treffer kon niet uitblijven. De eer viel te beurt aan Gyliano die een bal op de rand van de 16 oppikte en uit de draai de 2-1 voorsprong binnenschoot. Daarna ging DVC gewoon door waar ze mee bezig waren. Spits Sven werd goed in de voeten aangespeeld en kon vandaar uit menig balletje afleggen. Vanuit de verdediging werd met name door Gok Deniz en Nick regelmatig doorgeschoven zodat DVC altijd een overtal had op het middenveld. Een volgende treffer hing in de lucht en na een fraaie combinatie tussen Mats en Tycho mocht Tobias doeltreffend afronden.
De D2 heeft vandaag weer eens laten zien dat er veel voetbal in de ploeg zit en dat in deze competitie van iedereen kan worden gewonnen als er met durf en inzet wordt gevoetbald. Het talrijk opgekomen publiek werd nog passend bedankt voor de steun en de blik werd alweer gericht op de komende wedstrijd. Helvoirt uit, altijd lastig.