TROTS!

Haarsteeg MD1
RKDVC MD1
16-04-2016
0-1

De tribune van VV Haarsteeg stroomt langzaam vol met supporters die zich opmaken voor een spannende wedstrijd op het hoofdveld. Vorige week is Haarsteeg kampioen geworden, dus hebben zij een snoepzak verdiend, maar we laten dit keer niet over ons heen lopen.
Na de nederlaag in de thuiswedstrijd hebben onze meiden iets goed te maken. We willen laten zien, dat wij ook goed kunnen voetballen.

Met een strakke blik komen de meiden van de MD1 het veld op. Ze zijn niet zenuwachtig. Nee, ze zijn vastberaden. En dat blijkt uit alles. Vanaf het eerste moment wordt er gestreden voor elke bal.
Bijna alles lukt en gaat het niet helemaal zoals gedacht, dan proberen we het te herstellen. Soms alleen en soms met hulp van een teamgenoot.
We vinden elkaar in de vele aanvallen, maar zeker ook op het middenveld en achterin.

De verdediging staat als een huis. Joëlle als laatste vrouw heeft haar taak goed begrepen. Alle ballen die door de verdediging schieten of dreigen er door heen te schieten zijn voor jou. Dat is niet tegen dovemans oren gezegd. Ze schuwt zelfs een lange sprint niet. Haarsteeg wordt er moedeloos van.
De kampioen weet nauwelijks ons doel te halen en dan hebben we natuurlijk Eline nog, die telkens op tijd haar goal uit komt om net vóór de aanvaller de bal op te pakken. Ook haar uittrappen zijn prima.
Senna en Lieke zijn al weken goed aan het verdedigen en zeker in deze wedstrijd super geconcentreerd. Ze stappen op tijd in om de bal weg te kunnen schieten. Krijgt de aanvaller toch de bal, dan blijven ze goed kijken en pakken alsnog de bal af. Jullie hebben je plek gevonden, meiden.
Nikki geeft de spits van Haarsteeg geen kans, als een kleine terriër bijt zij zich vast in de spreekwoordelijke kuiten van haar tegenstander.
Renée is zeker aan de bal, creatief en slim. Telkens bedenkt ze een ander trucje om haar tegenstander op het verkeerde been te zetten. Of ze nu groot of klein zijn, ze houdt de bal in de gaten, want die wil ze hebben. Prima, meid.
Floor is bij veel aanvallen betrokken met slimme passjes en haar groot loopvermogen. Sinds afgelopen week hebben we er ook een cornerkanjer bij met Floor. Het oefenen van corners deze week werpt duidelijk zijn vruchten af. Iedereen weet waar die moet staan en we gáán voor die bal. Jammer dat daar geen goal uit komt, maar we houden zo druk op het doel van Haarsteeg.
Lizzy is vooral in de eerste helft overal op het middenveld aanwezig om de aanvallen van Haarsteeg in de kiem te smoren. Dat kost veel kruin, maar is zeer nuttig.
Bridget en Bo spelen nog niet zo lang mee en als je dan op het middenveld moet staan op een groot veld, dan is het even zoeken. Maar vandaag pikken ze allebei het gevoel binnen het team goed op: vandaag gaan we winnen! Als echte winnaars gaan ze het duel in met de overtuiging, die bal is voor mij. En dan moet je af en toe je lichaam stevig inzetten en af en toe een lange sprint trekken. En dat doen ze dan ook. Prima, gedaan meiden.
Sanne dribbelt er vandaag op los. Ze dolt haar tegenstander en geeft dan ook nog eens prima voorzetten. Weet nu al een oefening voor de training van morgen: afwerken op goal na een voorzet van de zijkanten. Grapje, meiden.
Fenna heeft vandaag voorin de lijnen uitgezet. Met prachtige passjes tussen de verdedigers door op Sanne en Merel, buig jij bijna elke aanval om in een kans. Dat is knap. Je bent een heel sociale voetballer geworden, maar af en toe mag je weer best egoïstisch zijn en voor je eigen kans gaan als die zich voordoet. Als je bovenbenen het toelaten, natuurlijk.
En dan Merel. Wat heb jij vandaag veel werk verzet. Je bent gretig en gevaarlijk. Mede dankzij het harde werken van het hele team, weet jij een prachtig gericht schot te promoveren tot wat later blijkt de winnende goal. Super!
Goh Luisa, wat heb jij een prachtige wedstrijd gemist. Maar nu we weten dat we zo goed kunnen voetballen, als we er maar voor werken, dan komen er vast meer van dit soort wedstrijden.

Het is zondag, een dag na de wedstrijd als ik dit schrijf en nog staat er een brede glimlach op mijn gezicht. Er past maar één woord: TROTS!
Trots op Eline, Joëlle, Nikki, Lieke, Senna, Renée, Floor, Bridget, Bo, Lizzy, Sanne, Fenna en doelpuntenmaker Merel.

Jeanny
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven