RKDVC A1
16-04-2016
2-7

Scheidsrechter:   Spaeter, W.J.
We zijn dan al wel kampioen maar aan ons de taak om de resterende 3 wedstrijden winnend af te sluiten. Om te beginnen moest dit gebeuren in Middelburg. Zeelandia Middelburg. Zeelandia kan de nacompetitie theoretisch nog ontlopen, praktisch zal lastig worden. Nadat de lange reis erop zat en we de auto hadden geparkeerd in het winderige Middelburg, stond ons een aangename verassing te wachten. De tegenstander had speciaal voor de kampioenen een doos met Zeeuwse bolussen gehaald en gaf deze aan ons. Een heel leuk en sportief gebaar! De wedstrijd werd door de meeste personen aan onze zijde niet heel serieus meer opgepakt. Zo creëerden we niks op het begin en was het spel ook erg slordig en rommelig. Het eerste schot richting doel was dan ook voor onze opponent, Zeelandia., helaas voor hen ging dit schot wel 30 meter naast. In de 8e minuut het bewijs dat vrije trappen tegen Zeeuwen ons niet echt liggen en ook deze vrije trap viel binnen, 0-1. Niet veel daarna leek een verdubbeling van de score een feit toen de verdediging van ons een lange bal van Zeelandia niet goed, zeg maar helemaal niet, verwerkte en de aanvaller de bal volop op de pantoffel nam maar Jordan had een erg mooie redding in huis. Niet lang daarna een kans voor Mathijs, 1 op 1 met de doelman maar de laatstgenoemde kwam als winnaar uit de strijd. Het spel werd langzaamaan wat beter en wat minder onrustig. In de 16de minuut schaaft Osman de bal langs in de touwen doordat hij de voorzet van Stijn net genoeg toucheerde. 1-1. Ik was nog niet uitgeschreven en de gelijkmaker stond al niet meer op het scorebord, 1-2. Weer enkele momenten later steekt Stijn de bal op de diepgaande Mathijs, wederom gaat hij 1 op 1 met de keeper en dit keer komt Mathijs wel als winnaar uit de strijd, 2-2 na 20 minuten. Gaat hard zo. Een sterkere fase breekt aan, RKDVC ruikt bloed en Zeelandia merkt dat. Aanvallen over meerdere schijven, mooie combinaties, veel beweging maar ook op tijd de rust nemen. Prima voetbal, zoals de kampioen hoort te doen. Een pass van Roy op Stijn, Stijn doet een mooi overstapje zodat de pass van Roy bij Mathijs komt en oog in oog met de doelman faalde hij niet. 2-3, in de 25ste minuut. Zeelandia leek de handdoek in de ring te hebben gegooid. RKDVC was eigenlijk op ieder vlak beter in deze fase maar het bleef toch opletten voor de Zeeuwse counter. Wederom een lange bal, die we al eerder zagen werd voor de 2e keer niet verwerkt door de verdediging, na wat stoeien met de bal door de aanvaller kwam er toch een schitterend schot en een wondergoal was daar als onze keeper Jordan de bal niet tot corner verwerkt. Uit de tegenstoot die voortkwam uit deze corner wist Osman, kort voor de rust nog de 2-4 te maken, na een assist van Mathijs. De lange reis naar de kleedkamer kon worden ingezet. Na een lekker bakkie thee kon de 2e helft beginnen. Een van de mooiste momenten kwam toch wel van Zeeuwse zijde, toen een speler van hun eigenlijk vast stond bij de cornervlag, hij probeerde een één-tweetje met de vlag maar de vlag kwam tegen zijn gezicht aan. Het schot van afstand wat niet veel later volgde van hun, was ongevaarlijk. Echte kansen bleven uit, hier en daar een mogelijkheid en een afstandschot, van beide kanten. Zeelandia kon niet, RKDVC wilde niet. Osman besloot achter een te lange bal aan te sprinten, hij was er nét iets eerder bij dan de doelman, hij ging terecht niet voor eigen succes maar legde de bal rustig terug op Stijn die de 2-5 maakte in de 78ste minuut. Zeelandia stond alleen nog maar op het veld omdat het moest, ze hadden het allang opgegeven en het was daardoor enkel nog maar eenrichtingsverkeer. In de 80ste minuut gaf Robin de bal hard en laag voor, Stijn pakte de bal op bij de eerste paal en hij jaagde de bal hard en laag in de verre hoek, 2-6. Het was toch een grote schiettent en iedereen wou scoren. Zelfs Timo besloot mee op te stomen en het doel onder vuur te nemen. Helaas zonder resultaat, ook zonder echt gevaar trouwens, maar dat ter zijde. De wedstrijd werd in het slot gegooid door Osman die enkele seconden voor tijd nog een erg mooie solo in huis had en de totale score op 2-7 bracht. De goed leidende scheids floot ook vrijwel direct voor het einde. De mannen konden gaan douchen en genieten van de Zeeuwse bolussen, een mooi gebaar, nogmaals dank! Volgende week moeten we een uitwedstrijd in en tegen Roosendaal, dat lang onze concurrent was. Ook hier word verwacht dat we onze sportieve plicht voldoen. Succes mannen!