Gelijkspel, maar D4 speelt kampioen van de mat,

Zwaluw VFC D6
RKDVC D4
23-04-2016
1-1

De laatste competitiewedstrijd moesten we op pad naar Vught, tegen Zwaluw, de ploeg die vorige week kampioen was geworden. We begonnen gehavend aan de wedstrijd, want we misten 3 spelers, en niet de minste, dus met slechts 11 spelers moesten we er het beste van zien te maken vandaag. Nou en dat werd wel even bewaarheid. Zowel wijzelf als de meegekomen ouders stonden vaak met verbazing te kijken hoe er met volle inzet en vlotte combinaties werd gevoetbald. Hier was een echt team bezig! Zwaluw moest zelfs alle zeilen bijzetten om de goed lopende aanvallen van achteruit te blokkeren. En als zij er uitkwamen via hun bonkige spits dan was het Dominic, een van de vele uitblinkers vandaag, die hem de pas afsneedt. Het was voor Zwaluw een wonder dat zij de rust haalden met 0-0. In de rust gaven wij aan dat we weinig hadden aan te merken op het spel en dat het een kwestie was van doorgaan en niet verslappen. Iets wat, het is al meer gezegd, de tweede helft nog wel eens ons manco is gebleken. En met slechts 11 spelers was het natuurlijk ook zuinig zijn met de krachten omgaan. Nu de tweede helft begon, en iedereen had het goed begrepen, want gelijk hadden we weer overwicht. Weer zagen we mooie breedte passes en goed combinatiespel. Dit moest een keer beloond worden. Toen op links Wessel de bal kreeg, ruimte voor zich had en Tibor's stem over het veld galmde "Wessel gaan, je kunt het !! ", ging hij ook en schoot op volle snelheid met een streep de bal binnen. Een dik verdiende 0-1. Ondanks oppassen voor de sporadische uitvallen kwam Zwaluw de tweede helft gewoon goed weg. Een vermeend mooi buitenspeldoelpunt van Manuel zette ons dus niet op 0-2 en een schot van Wessel even daarna vloog ongeveer 20 cm naast. En, daar gaan we weer, voetbal is inderdaad geen eerlijke sport wat dat betreft, Zwaluw prikte toch de gelijkmaker binnen via de punt van de genoemde bonkige spits. Ook van Zwaluw werd nog een vermeend buitenspeldoelpunt afgekeurd op aanwijzing van onze grensrechter. Een gelijkspel leek de einduitslag te gaan worden, maar de scheidsrechter liet veel te lang doorspelen. Alleen bij een uitval van ons waarbij Aymeric alleen op doel afging vond hij het wel genoeg en floot af.
Jongens deze wedstrijd voelt voor ons als een dikke overwinning en we bedanken jullie dat je er met zijn allen, iedereen was goed vandaag , zo'n mooie laatste competiewedstrijd van hebt gemaakt!