prachtige overwinning in laatste wedstrijd

Tricht F1
RKDVC F1
23-04-2016
0-3

De laatste wedstrijd van dit seizoen was wel een belangrijke. Als we van Tricht zouden verliezen zouden zij ons inhalen in de ranglijst. We begonnen met een schitterende heenreis. Lekker binnendoor door het prachtige landschap. Dit was een mooiere route dan over de snelweg. We kwamen door deze toeristische route wel een beetje laat aan bij vv Tricht. Hierdoor was er maar heel weinig tijd voor de warming up. Dan de wedstrijd. Wessel was geblesseerd aan zijn enkel dus we hadden maar 1 wissel. De wedstrijd begon met een beetje aftasten. De verdediging met Batuhan, Nathan en Niels stond als een huis. Tricht was iets sterker maar door enkele goede reddingen van Yannick kwamen we niet in de problemen. Naarmate de eerste helft vorderde werd RKDVC sterker. Het middenveld met Rens, Milan en Malou nam het heft in handen en ze vonden elkaar steeds makkelijker. Ook Roel werd een paar keer in stelling gebracht, maar een doelpunt viel niet. Na de rust hetzelfde spelbeeld. Er werd druk naar voren gezet, de verdediging sloot goed aan en Tricht kwam er steeds minder aan de pas. Dit resulteerde dan ook in een eigen doelpunt van Tricht 0-1. Nu had RKDVC de smaak helemaal te pakken. Er werden hele mooie aanvallen op de mat gelegd. Wat een passie en strijd werd er geleverd.De druk op het doel van Tricht werd onhoudbaar. De ene corner na de andere, mooie dribbels, prachtige duels. RKDVC was vast besloten hier een mooi resultaat neer te zetten. Milan had al een paar zeer gevaarlijke corners laten zien die er net niet ingingen. Nu draaide hij de corner met veel gevoel in een keer hoog in het doel. 0-2. Wat een weelde. Verdedigend zat het perfect in elkaar. Bathuhan en Nathan waren achterin de baas. Welgeteld 1 echte kans heeft Tricht de tweede helft gehad. De overige mogelijkheden werden door een zeer attente Yannick opgelost. Rens, Milan, Malou en de doorgeschoven Niels wonnen elk duel en Roel Sleurde voorin op elke bal die in zijn buurt kwam. Na een schitterende pass van Niels kwam Malou alleen voor de keeper en schoot beheerst de 0-3 binnen. Normaal benoemen we niet iemand speciaal in een verslag maar er was vandaag 1 absolute uitblinker, dat was Malou. Als aanvoerder ging ze voorop de strijd en wist met haar instelling het hele team te inspireren. RKDVC kreeg na de 0-3 nog enkele kansen maar de strijd was al gestreden. Een prachtige en verdiende overwinning. Als team gestreden en als team gewonnen. Complimenten voor jullie allemaal. Als beloning terug naar RKDVC waar de dik verdiende frietjes klaarstonden. Een mooie afsluiting van een mooi seizoen.