JO13-2 toont veerkracht en wint ook tweede bekerwedstrijd

RWB JO13-1
10-09-2016
4-3

Scheidsrechter:   Willemse, T.C.H.
De boys van JO13-2 traden afgelopen zaterdag aan tegen JO13-1 van RWB uit het naastgelegen Wolluk.
Een pittige tegenstander op papier en scherpte vanaf de eerste minuut was dus geboden. DVC had vanaf het begin van de wedstrijd het beste van het spel. Gyliano werd een paar keer goed in de diepte gelanceerd door scherpe passes van aanvoerder Tycho die vandaag weer voorop ging in de strijd. Helaas konden we onszelf niet belonen en zoals zo vaak vallen de doelpunten dan aan de andere kant. Zo ook deze keer. RWB wist een paar keer te profiteren van Drunense foutjes en nam de presentjes dankbaar in ontvangst. Een ontluisterende 0-3 achterstand stond op het scorebord tijdens de rust. Tijdens de rust zijn een paar dikke punten op de i gezet en de boys van de D2 lieten de tweede helft zien dat ze dat goed begrepen hadden. Een scherpe steekbal van Tycho stelde Stein pal na rust al in staat om DVC terug te brengen in de wedstrijd. Stein bleef oog in oog met de keeper van RWB ijzig kalm ondanks het warme weer en het eerste wapenfeit van DVC kwam op het scorebord. DVC bleef daarna druk zetten op de defensie van RWB en dat leverde verschillende kansen op de aansluitingstreffer op. Al in de 4e minuut na rust was het zover. Daan maakte de bal goed vrij in de zestien meter van de tegenstander en liet de keeper kansloos. DVC rook bloed en zette alles op alles om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Met de zon en de wind als ondersteuning werd het doel van RWB regelmatig onder vuur genomen. De verdiende gelijkmaker kwam op naam van Stein die een dieptebal van Dominic op waarde wist te schatten en de doelman van RWB kansloos liet. RWB raakte inmiddels een beetje in paniek en voelde de wedstrijd wegglippen. DVC trok zich niets aan van het commentaar en lawaai van de tegenstander en liet via goed combinatievoetbal zien dat de drie punten toch echt in Drunen gingen blijven. Een doelpunt van Stein vond helaas geen genade in de ogen van de verder goed leidende scheidsrechter. Kort daarop was het toch raak. De sterk spelende Celal Can werd op de rand van de zestien meter gevloerd. Een buitenkansje dat Daan niet aan zich voorbij liet gaan. Met een prachtige wreeftrap liet hij het net achter de keeper van RWB bollen en was de tweede bekeroverwinning voor de D2 een feit.
Volgende week staat de eerste competitiewedstrijd tegen St. Michielsgestel op het programma. Voetballend zoals de tweede helft moeten de punten dan in Drunen kunnen blijven.