E5 houdt vizier ook op beker gericht!

Zwaluw VFC JO11-8
RKDVC JO11-5
29-10-2016
3-5

Op een tijdstip dat alles en iedereen nog gewoon in hun nestje lag, moesten we al verzamelen aan de Sportlaan om naar Vught af te reizen. Daar wachtten onze leeftijdsgenoten van voetbalclub Zwaluw uit Vught ons op, die voor hun laatste kans wilden vechten om in de beker door te gaan.
Helaas konden onze leider Roy en onze medespeler Ralph er niet bij zijn, wat de eerste tegenslag van de dag was.
Al voor 9 uur stonden de blauwhemden klaar op een achterveld van het overigens prachtige complex van Zwaluw.
Een vloeiende aanval via Luuk en Sven kwam terecht bij Yoran. Deze had het vizier echter nog niet op scherp staan en schoot net naast. Ook Sven probeerde het van afstand en zag ook zijn schot net het doel missen.
Bryan mikte wel tussen de palen, echter de doelman bokste de bal uit zijn doel. Na een volgende vloeiende aanval kwam Rick net een teenlengte tekort om de voorzet van Bryan te verzilveren.
Aan de overzijde was het op momenten ook druk. Na een corner van Zwaluw ontstond een scrimmage voor de goal van Dylan en belande de bal op de paal. Na een volgende snelle counter van Zwaluw gebeurde toch waar we al bang voor waren. Bij deze uitbraak werd een laatste tikje tegen de bal gegeven door hun spits en het was 1-0. Hierna waren we even van slag. Weer tikte Zwaluw behendig richting Drunens doel. Onhoudbaar voor Dylan werd de 2-0 op het scorebord gezet.
Er werd zichtbaar gebaald en de Drunense mouwen werden opgestroopt. Niek O. nam het Vughtse doel onder vuur en waar de keeper in eerste reactie nog redding bracht, had hij geen antwoord op de rebound van Sven. 2-1.
Een vloeiende aanval van DVC volgde. Niek O. en Niek K. combineerden goed met Rick en na een prachtige pass op Bryan kon deze de 2-2 binnen knallen.
Toen de mistdampen een beetje optrokken waren, werd de welverdiende ranja naar het veld gebracht. Ondertussen zette trainer Hans een ieder weer scherp door het aanvalsplan voor de 2e helft uit te leggen.
Maar zoals het vaak gaat in de voetballerij, valt het doelpunt net aan de andere kant dan waar iedereen het verwacht. Na een onterecht gegeven corner kwam de bal voor de voeten van een speler van Zwaluw en deze tikte de bal richting goal en de bal rolde tergend langzaam over de doellijn: 3-2.
Hierna nam de druk toe op het doel van Zwaluw. Sven schoot net naast de goal na een solo door de Vughtse verdediging. Ook Yoran ramde de bal net voorlangs en weer kwam Zwaluw met de schrik vrij.
Op het middenveld maakte Noël zich goed vrij met de bal en kon de bal voor het doel brengen. Hieruit volgde een scrimmage die net geen doel trof.
Luuk stormde ook regelmatig als een tornado het veld over. Een harde pegel van afstand van hem ging echter net naast. Het werd nu eenrichtingsverkeer richting het doel van Zwaluw. Sven kapte zich goed vrij en ditmaal kon de doelman geen redding brengen: 3-3.
DVC was nu ‘los’. Op het middenveld werden de ballen goed veroverd door Niek K. en Noël. Achterin kwam er geen muisje meer voorbij Dylan, Luuk en Rick. Voorin namen Yoran, Brain, Niek O. en Sven het doel regelmatig onder vuur.
Een uittrap van de keeper van Zwaluw werd onderschept door Sven en die wist hier wel raad mee. Snoeihard schoot hij het leer tussen de palen: 3-4.
De Vughtse scheidsrechter hoopte mogelijk nog op een wondertje want een eindtijd had hij niet meegekregen. Als een snoek dook Dylan in de slotfase nog een bal uit de hoek en ook Bryan wist nog een keer de bal van de doellijn te halen. Yoran maakte echter een einde aan alle Vughtse illusies. Met een afstandsschot knalde hij de 3-5 binnen.
Direct hierna was zelfs het geloof van de scheidsrechter in rook opgegaan en floot hij voor de laatste keer deze wedstrijd.
RKDVC komt door deze verdiende overwinning op de 2e plaats in het bekertoernooi. Een prachtig resultaat waar we trots op kunnen zijn.
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven