RKDVC JO11-6 "vecht" zich in spannende bekerwedstrijd naar de volgende ronde!

OJC ROSMALEN JO11-12
RKDVC JO11-6
03-12-2016
3-4

Nog voordat het gros van Nederland wakker werd zaten de spelers van RKDVC JO6-11 al in de auto op weg naar OJC in Rosmalen, waar om 8.30 de bekerwedstrijd startte om uit te maken wie een ronde verder ging. Daar waar RKDVC altijd wat "slaperig" de wedstrijd start, waren ze nu klaarwakker en al na 4 minuten stond de ploeg van Paul en Hans op voorsprong. Het is Khalid die zijn eerste doelpunt voor RKDVC JO11-6 op zijn naam mag zetten, klasse Khalid! Ook OJC krijgt kort daarop een mooie kans, maar ze schieten naast. RKDVC heeft overwegend balbezit en speelt op de aanval. In de 13e minuut is het Feyo die na goed storend werk op het middenveld, de bal kan doorspelen op Dominique, die goed kijkt en keurig de bal naast de keeper van OJC in het netje schiet, 0-2. Niet veel later krijgt Dominique wederom een schietkans op aangeven van Feyo, maar helaas wordt het schot geblokkeerd door de tegenstander. Ondanks de sterk spelende verdedigers Kasper en Joris is het OJC die een doorbraak weet te forceren, maar sluitpost Lars is er snel bij en voorkomt erger. Niet veel later is het wederom Lars die zorgt dat we de nul behouden, na een goede redding. Toch lijkt OJC meer grip te krijgen op de wedstrijd, of is het RKDVC die verslapt. OJC weet in de 22e minuut een corner af te dwingen, die vervolgens in het doel belandt, 1-2. Niet veel later wordt er achterin een foutje gemaakt door middendoor uit te verdedigen en de gehaaide spits van OJC maakt hier gretig gebruik van, 2-2. RKDVC probeert de draad weer op te pakken, maar kan voor rust niet meer overtuigen.
Na rust zoekt RKDVC direct weer de aanval. Met Sven en Magloire inmiddels binnen de lijnen kan de ploeg extra druk zetten. Middenvelder Mohammed heeft een enorme drive, bikkelt voor elke bal en een hard schot wordt maar net gemist. Achterin coacht Kasper zijn team prima om te voorkomen dat er gaten vallen. Het aanvallende spel van RKDVC levert vele kansen op. Een diepe bal op Nick wordt maar net onderschept door de keeper van OJC. Na wat wisselingen achterin krijgt OJC weer meer ruimte om te voetballen. Een speler van OJC weet de verdediging uit te kappen en schiet de 3-2 binnen. Maar RKDVC laat zich hierdoor niet uit het veld slaan en doet er een stapje bovenop. En met resultaat. Het is Mohammed die zijn harde werken beloond ziet en de gelijkmaker binnen schiet, 3-3. Net voor tijd lost Nick een schot op de keeper. Deze tikt de bal tot corner. De corner van Nick belandt in de voeten van Mohammed en die is scherp vandaag en schiet het winnende doelpunt in het netje. Wat een blijdschap bij de boys. RKDVC JO11-6 is een ronde verder. En dit is zeker verdiend gezien het overtuigende spel. Ook de penalty's zijn overtuigend voor ons met 2-7.