RKDVC JO9-1
DSC JO9-1
12-04-2017
1-2

In deze ouderwetse midweekse wedstrijd moesten we aantreden tegen de boys uit Kerkdriel.
Een kleine 7 maanden geleden stond deze wedstrijd ook op het programma. Dat was toen de 1e competitiewedstrijd van het seizoen. Weten jullie de uitslag nog ? We kregen klop met 6-1….

Vandaag traden we aan met een nagenoeg complete selectie (alleen Dani ontbrak ivm trainingsverplichtingen bij Willem II), de volledige trainersstaf en een bekende scheidsrechter uit het 1e van RKDVC.

De eerste de beste corner van de tegenstander werd omgedoopt tot een ongelukkig eigen doelpunt van de aanvoerder van de week, Jelte. 0-1. Een valse start maar dat hield onze jongens er niet van de mouwen nog eens extra op te stropen. Wij wilden revanche nemen !!
Een snelle uitbraak deed de bal bij Cas belanden, die bedacht zich geen moment en met een mooie schuiver liet hij de 1-1 aantekenen op het scorebord.
Het spel veerde op en neer. Een verre ingooi van Jelte belandde in de voeten van Roel die een mooie pass op Veron gaf. De streep die van zijn voeten af kwam trof helaas geen doel.
De scheids floot voor de rust. De gelijke stand was een mooie afspiegeling van de eerste helft.

De 2e helft ging ook weer gelijk op. Kansen over en weer. Sander stond als een ware leeuw te keepen. Vele aanvallen werden door hem onschadelijk gemaakt. Onze laatste linie onder aanvoering van Gijs bleek regelmatig een sta in de weg voor de fysiek sterke spitsen van de tegenstander. Thomas had hier zeker maling aan en bikkelde er lustig op los.
Grote kansen leverden de diverse aanvallen verder niet op. Uit het niets viel dan toch de 1-2. Een mooi diagonaal schot belande in de verre hoek.

Wessel was vandaag een belangrijke schakel tussen verdediging en aanval. Onze powerman, samen op het middenveld met Roel, vocht mooie duels uit met de krachtpatsers uit Kerkdriel. Meerdere malen kwam hij als winnaar uit de strijd !
Nog een aantal vloeiende aanvallen werden aan het publiek voorgeschoteld, helaas werd het eindstation niet altijd bereikt.
Een mooie corner werd rakelings overgekopt. Jammer dat ‘de hand van Cas’ werd doorzien door de scheids.

Mannen, wat hebben jullie een mooie pot op de mat gelegd. Een punt was zeker verdiend geweest ! De penalties werden bijna allemaal benut, klasse mannen !

Komende 2,5 week hebben we rust en kunnen we ons gaan oppeppen voor het slot van het seizoen ! Alvast een fijne Pasen !