RKDVC maakt het BVV moeilijk in kampioenswedstrijd!!

BVV/Timmermans Infra JO11-4
15-04-2017
3-7

Scheidsrechter:   Noah Kamp (Scheidsrechter)
Vandaag speelde RKDVC JO11-6 'thuis' tegen het Bosche BVV. Deze wedstrijd had een echt Drunens tintje aangezien hij werd gespeeld op de velden van FC Drunen.
Voor de jongens van RKDVC was dit geen probleem en het team ging fel van start. Echter liet BVV meteen zien waarom het koploper is. Door goed combinatie spel dringen ze direct door in de Drunense verdediging en vanuit een voorzet belandt de bal met een nette schuiver naast Lars in het netje, 0-1. De wedstrijd is dan pas 2 minuten oud. Dit felle spel van BVV zet door en deze jongens zijn gretig op elke bal.
Toch weet RKDVC na enige tijd wat meer rust te creëren in het spel en kan het zelf ook tot een paar nette combinaties komen. Magloire en Kasper brengen de bal van achter uit op en bedienen Mohammed en Khalid op het middenveld, die op hun beurt spitsen Nick en Feyo proberen te bereiken. Echter wordt niet voorkomen dat een 2e goal voor BVV valt, 0-2.
RKDVC blijft goed aanvallen en even lijkt een eerste tegentreffer in zicht als Feyo alleen op de goal afstevent met 2 hijgende BVV spelers in zijn nek. Echter zijn deze jongens hem toch te snel af en troeven hem de bal af.
Meteen daarna lijkt BVV via een frommel goal op 0-3 te komen, maar de scheidsrechter keurt de goal af omdat hij niet de lijn is gepasseerd. RKDVC knokt door en niet veel later weet Feyo via een prachtschot de bal van afstand in de kruising te schieten, 1-2.
Keeper Lars doet prima werk binnen de palen en weet meerdere schoten van BVV te keren. Slechts een treffer in deze reeks beland in het netje,1-3
Met wat wissels bij RKDVC blijft het team hard werken en weet
Mohammed uit een corner van Nick de 2-3 binnen te schieten.
Door een goede beschermengel op de Drunense goal blijft een hoge tegensscore uit, want de vele aanvallen belanden op, naast of net over de lat en gelukkig is ook Lars weer alert.
Na rust een zelfde spelbeeld. BVV bepaalt, maar RKDVC maakt het ze lastig. En met inmiddels wisselspelers Sven, Joris en Dominique binnen de lijnen blijft het team bikkelen. Toch zien we langs de lijn dat het voortdurend aanvallende spel van BVV zijn weerslag heeft op het uithoudingsvermogen van RKDVC. De jongens zijn niet meer steeds op tijd terug en het felle ingrijpen van de eerste helft blijft uit. BVV komt hierdoor op 2-4. Verdedigers Kasper en Sven maken het de tegenstander nog wel flink lastig, maar het niveau verschil wordt steeds duidelijker en achtereenvolgens vallen de 5e en 6e tegentreffer.
Zo nu en dan komt er voor RKDVC weer wat ruimte en probeert het direct de aanval te zoeken. Snelle spits Dominique eist de ballen op en probeert de combinatie te zoeken met Nick. Zijn harde werken wordt kort voor tijd beloond met een mooi schot, 3-6. En als toegift op deze kampioenswedstrijd voor BVV geeft RKDVC de tegenstander nog een kadootje in de vorm van een 7e treffer via een eigen doelpunt van Magloire,3-7.
Toch kan RKDVC met opgegeven hoofd het veld verlaten. Meer zat er vandaag niet in jongens. BVV is de terechte kampioen van deze voorjaarscompetitie en via deze weg feliciteren wij hen nogmaals.
De penalty overwinning ging met 5-4 wel naar RKDVC.
Over enkele dagen mag RKDVC JO11-6 alweer aan de bak en wel in de sidderende kwartfinale van de beker tegen Vlijmense boys JO11-2 om 19.00 in Vlijmen. Dit wordt een leuke wedstrijd waar slechts 1 winnaar telt. Kom de jongens van RKDVC steunen in deze spannende pot, ze kunnen het gebruiken!!