Wil om te winnen wordt beloond

GDC MO13-1
RKDVC MO13-1
15-04-2017
0-1

Scheidsrechter:   Buijs, J.
Jullie razende reporter is op jullie speciaal verzoek op Paaszaterdag naar Eethen afgereisd waar om 10.00 uur voor de topper tussen GDC en RKDVC MO-13 wordt afgetrapt.
Op 1 april pakte GDC in de laatste seconde van de wedstrijd ons nog 2 punten af door haast in het eindsignaal de 3-3 te scoren. Het was die dag een terechte uitslag, want GDC speelde erg goed en wij waren wat tam. Dat gaat ons vandaag niet gebeuren!

In de afgelopen weken hebben we hard gewerkt aan de conditie en het samenspelen. We weten wat ons vandaag te doen staat: 100% inzet: we gaan ervoor!
Vanaf de aftrap zet DVC druk op GDC, we laten ze niet voetballen en storen al gelijk bij de opbouw. Dat is prima. Joëlle heeft de ondankbare taak toebedeeld gekregen om de aanvoerder van GDC, de nummer 7, niet aan de bal te laten komen. Joëlle doet het voortreffelijk, want de opbouw van GDC is behoorlijk verstoord. En die zeldzame uitbraak van GDC wordt door Eline met een duik op de bal prima onschadelijk gemaakt. Dankzij de fantastische keeperstraining van Frederique staat Eline met veel zelfvertrouwen in het doel en is zij een zeer betrouwbare sluitpost geworden.

DVC blijft voetballen en wij zijn baas op het middenveld. Renée is overal op het veld te vinden. Ze onderschept passes en verdeelt het spel. En waar ze tijdens de training regelmatig op de grond ligt, zet ze vandaag een stevig blok als ze een schouderduw krijgt en blijft ze prima overeind.
Floor laat regelmatig zien dat het terughalen van de bal onder haar voet een zeer effectieve schijnbeweging is om de bal vrij te maken en om zo goed af te kunnen spelen. Asya is een bijtertje en erg creatief in haar acties. Ze geeft nooit op, dat zien we graag. Nikki is meer verdedigend ingesteld en dat is goed. Je komt Nikki echt niet zomaar voorbij, want dan kom je haar nog wel een keer tegen.

We weten elkaar goed te vinden en op links krijgt Merel de bal aangespeeld. Ze begint aan een sterke dribbel, een verdediger zet een blok en de bal komt voor de voeten van Bridget. Bridget aarzelt geen moment en speelt Fenna in de spits aan. Fenna draait open en ziet in haar rechter ooghoek Sanne op komen stormen. Fenna tikt de bal schuin naar voren in de loop van Sanne en die haalt van ver uit, wow wat een schot en de bal vliegt in de verste hoek erin: 0-1!
Een fantastische aanval en een schitterende goal [kool, Jeanny, niet gggool]. Top meiden!

GDC herpakt zich en wij zakken iets in, daarom krijgt GDC nu ook wat kansjes. Vlak voor rust krijgen ze zelfs twee corners achter elkaar. Ondanks de drukte voor haar neus, let Eline goed op en houdt zij haar doel schoon.

Na de ranja begint GDC sterk. Hun rechter spits slalomt door ons middenveld én onze verdediging. Zo één niet laten lopen, meiden! Gelukkig is Lieke weer terug na haar polsblessure en zet zij een prima blok. Poeh, dat scheelde niet veel of we hadden zo snel na de rust al de gelijkmaker om onze oren gekregen. DVC is wakker geschud en we nemen weer het initiatief over. Bridget speelt een prima partij, ze speelt onbevangen en creëert veel kansen. Een afstandsschot van Merel en een voorzet van Sanne zijn een prooi voor de keeper van GDC.
Het spel gaat veel op en neer. Vooral voor Senna en Rumeysa, die een paar keer niet hebben kunnen trainen, is het zwaar. Senna heeft voldoende inzicht om op tijd in te stappen en de bal weg te rossen, al is het over de zijlijn. Rumeysa moet haar draai nog een beetje vinden, maar door haar werklust en inzet maakt ze alles goed.

Joëlle mag het nog even vanaf de kant aanzien, want we vragen nogal wat van haar om die snelle nummer 7 bij te houden. Om beurten houden nu Floor, Asya en Sanne de aanvoerder van GDC van de opbouw af en dat is een goede tactiek. Zo krijgen wij wat kansen. De bal van Fenna gaat net naast.
Dan geeft Merel een sublieme steekpass op aangeven van Fenna en aan de kant tellen wij het doelpunt al, maar met een volledig gestrekte zweefduik weet de keeper van GDC de bal nog net uit de goal te tikken. Wat een mooie aanval én wat een prachtige redding. Dat mag ook best gezegd worden.

Het einde van de wedstrijd nadert en de spanning stijgt. Op 15 april zal de 1 april grap van GDC toch niet nog eens herhaald worden?
De spanning is te snijden, de nagels zijn tot aan de vingers afgebeten en we horen de kouwelijke moeders zelfs in de kantine gillen.
Donderdag gaf Lizzy het al aan: aanbieden, overspelen, storen én winnen! Lizzy staat vandaag laatste vrouw en haar hele lijf straalt de wil uit om te winnen. Alle gaten loopt zij dicht, alle diepe ballen van GDC schat zij goed in. Soms een poeier naar voren en soms aannemen en overspelen. Super, gedaan meid. Wat straal jij vandaag veel rust uit en dat geeft vertrouwen voor de andere meiden.
De scheidsrechter fluit af en met een zwaar bevochten overwinning worden de meiden van MO13-1 beloond voor hun wil om te winnen! Proficiat!
Nog drie van deze wedstrijden en dan kunnen we terugkijken op een zeer succesvol seizoen.

Klik hier om het album te bekijken.
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven