DVC JO9-1 sluit competitie met opgeheven hoofd af.

Dongen JO9-1
RKDVC JO9-1
06-05-2017
7-4

Scheidsrechter:   Ligtenberg, Gijs
Zaterdagochtend, 08.30u, zonnetje kwam er al mooi door. Vandaag stond de sterke nummer 4, VV Dongen, op het menu. Roel en Gijs waren nog aan het genieten van de resp. Griekse en Franse ontbijtjes, dus werden er 2 jonge verse krachten aan de selectie toegevoegd; Thomas Dumoulin, die vorige week al een helftje debuteerde en het debuut van Fedde Hendriks. Ook al zo’n bekende achternaam aan de Sportlaan..
Met deze 2 extra Mini-Hurricanes trachtte de technische staf een Hurricane-achtige stormloop op het Dongense doel voor elkaar te krijgen, en dat het stormde bleek al gauw; Het spel waaide op en neer en het regende doelkansen.
Veron, Jelte en Thomas vH, net terug van een beachvoetbalstage in Miami, hadden hun handen vol aan de zeer behendige Dongense aanvallers, die de bal bijhielden alsof ie aan een touwtje zat ?!?!?! Gelukkig voor DVC hadden ze het vizier niet op scherp waardoor het na 10 minuten met een beetje geluk nog 0-0 was.. Soms leek het wel dat heel DVC nog in de vakantie-modus stond want af en toe was niet iedereen bij de les.
Kort daarna vielen de 1-0 en 2-0 echter snel na elkaar, na mooie aanvallen van Dongen. DVC stroopte de mouwen op en onder leiding van Fedde, Dani en iets verder voorin Cas en Thomas D. braken we er af en toe goed uit. Een mooie counter van Cas werd nog net gepareerd door de keeper (die met die dikke broek aan, ja) maar uit de corner die erop volgde maakte aanvoerder Wessel met een mooie knal randje 16 in de verre hoek de aansluiting; 2-1. Het publiek, dat genoot van de zon, maakte zich op voor een inhaalrace maar helaas viel al snel de 3-1; Dongen kon uitbreken na slordig balverlies van DVC. Na rust hetzelfde beeld. Dongen was iets sterker maar het piepjonge DVC gaf zich niet zo maar gewonnen… Desondanks vielen de 4-1 en 5-1 al snel en leek de wedstrijd over. MAAR.. zoals wel vaker dit jaar vond DVC een tweede adem. Of zouden ze deze week naar Ajax hebben gekeken? Daar leek het wel op want het was Thomas D. die na een mooie pass van Cas de keeper uitspeelde en met z’n rechterpunt die bal erin schoot, een echte spitsengoal! Kort erna een goeie actie van Fedde op rechts. De verdiende corner schoot Wessel voor de voeten van Thomas D.; 5-3. Het spel bleef op en neer gaan maar ook Sander stond vaak op de goede plaats. Na een goede redding plaatste hij de bal bij Dani, die vervolgens Cas mooi wegstuurde en dan weet je het wel; 5-4. BAM!
Het werd alles of niets, en ook dan weet je het helaas wel.. De 6-4 en 7-4 vielen te snel en daarna was er geen tijd meer om terug te komen. Jammer, maar wat knap hoe jullie je hebben teruggevochten!
Het is overbodig om de melden maar de penalties vlogen er weer bijna allemaal goed in, ook die van de 2 debutanten.
Hierdoor eindigt DVC op een 10e plaats dit jaar en hebben jullie laten zien dat jullie veel geleerd hebben tijdens dit seizoen; Waar het verschil in het begin van de competitie nog zeer groot was met de andere teams, kunnen jullie de meeste tegenstanders nu heel goed tegenstand bieden. Top gedaan, jongens, daar mag je trots op zijn! En het belangrijkste, jullie hebben superveel lol gehad dit jaar, d’r is veel gelachen!
Randy, Stijn, Pim, Stefan en Hans, namens de supporters hiervoor hartstikke bedankt! Tot snel allemaal!
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven