MO13-1 trekt aan het langste eind in spannende topper

www.rkdvc.nl
Jan van Arckel MO13-1
RKDVC MO13-1
06-05-2017
2-3

Scheidsrechter:   Hoskam, F.H.M.
Ook vandaag kan jullie razende reporter niet thuis blijven. De topper tegen het sterke team van Jan van Arckel uit Ammerzoden staat op het programma.
We beginnen gretig aan de wedstrijd. Gelijk druk naar voren en prima samenspel. Renée passt de bal diep op Merel. De verdediger let goed op: ingooi voor DVC. Merel neemt de bal prima aan en geeft voor. Deze bal wordt blind weggewerkt en de mee aangesloten Nikki denkt geen moment na en neemt de bal in één keer op de slof. Het is een prachtige voorzet naar Fenna, die de bal controleert en met een strak schot DVC binnen 3 minuten op een 0-1 voorsprong zet.
We gaan gelijk op zoek naar een tweede goal en bij de volgende uitbraak schiet Asya maar net naast.
De meiden van Jan van Arckel zijn wakker geschut en ook zij krijgen een paar kansen. Een afstandsschot vliegt net naast de kruising en een volgend schot gaat net naast. Nog een kans uit een corner, maar stapt Lizzy goed in en de herkansing wordt door Senna weggewerkt, prima naar de bal gestapt meiden.
Een aanval van DVC over rechts, daar komt Sanne over de rechter flank aangespurd en wordt prima bediend door Fenna. Sanne haalt uit, maar de keeper redt.
Op het middenveld laat Rumeysa zich niet van de bal zetten, ze draait om haar as en speelt Floor prima aan. Even later houdt Rumeysa zelfs liggende de bal in de gaten en weet de bal net voor de middenvelder van Jan van Arckel weg te schieten. Dat is inzet, goed gedaan.
Joëlle heeft in de verdediging haar plek gevonden, ze is een bijtertje en laat niet gemakkelijk los, prima. Renée is zoals altijd dé afpakker op het middenveld en strooit met mooie passjes. Maar het veld wordt te lang en dat is voor het middenveld niet te belopen. DVC zakt in. We kijken hoe een ander zich in de problemen werkt. We lopen niet meer vrij en we bieden niet meer aan, kortom we spelen niet meer samen. De ballen worden op goed geluk naar voren getrapt.
Jan van Arckel ruikt kansen. Hun rechterspits haalt van buiten de zestien uit en scoort de gelijkmaker. Niet veel later nog een hard schot, maar deze heeft Eline klemvast, super gekeept. Zo gaan we met een 1-1 stand de kleedkamer in.
Na de rust nemen wij het heft weer in handen. Lieke komt voor haar tegenstander en draait goed weg. De bal gaat naar Asya en zij speelt de bal op Fenna. Op rechts loopt weer die snelle Sanne, zij krijgt de bal en geeft voor op Floor. Floor haalt uit en scoort een prachtige goal 1-2.
Nog wat kansen voor Sanne, twee maal, Floor en Fenna, maar hun pogingen missen net het doel. Ook Jan van Arckel heeft kansen. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd.
Dan weer één van die goede corners van Sanne. De keeper redt in eerst instantie, maar Floor is er als de kippen bij om de 1-3 er in te schieten.
Een aanval van JvA wordt door Bridget onderschept en zij speelt de bal hoog en diep op Fenna. Het is een moeilijke bal, maar Fenna weet nog net haar voet er tegen te zetten en probeert de bal over de keeper te spelen. De keeper strekt zich en houdt de bal tegen. Bridget is goed op dreef. Ze creëert haar eigen kans, schiet, maar de keeper plukt de bal uit de rechterbovenhoek, jammer.
De aanvallers van Jan van Arckel stormen op onze goal af. Een afstandsschot en Eline pareert prima, maar moet de bal loslaten. De spits profiteert en schiet de 2-3 binnen.
Het zal toch niet. De gillende leidsters aan de zijlijn houden het niet meer. We gaan een paar minuten voor tijd de overwinning toch niet meer uit handen geven!
Dan blaast de scheidsrechter voor de laatste keer en nemen we drie punten mee naar Drunen. Proficiat meiden.
Jammer dat Maud niet mee kan doen vanwege een blessure, maar op de foto zie je hoe blij ook Maud is met deze overwinning.
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven