RKDVC 3
Hoeven 2
05-06-2017
5-2

Vandaag was het dan zover. De belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Maar ook gelijk de laatste wedstrijd dat DVC 3 als selectieteam zal fungeren. Het ging vandaag dan ook om de knikkers zouden de mannen van afscheidnemend trainer Christ in de 1e klasse kunnen blijven of zal Christ zijn carrière afgesloten worden met een degradatie. De afgelopen weken werd er al vanuit heel DVC hulp geboden om dit te voorkomen. Hiervoor wil ik alle spelers vanuit de lagere senioren en uit de A allemaal bedanken voor jullie hulp.
Nadat er zaterdag een goede wedstrijd niet volledig beloond werd met drie punten maar met een karige 1-1 wist DVC wat ze vandaag stond te doen. Een overwinning en als het kan binnen 90minuten. Dit was niet tegen dovemansoren gezegd. Want de wedstrijd was pas net aan de gang of de 1-0 hing al in de touwen. Een crossbaan van Stef werd keurig door Robin binnengewerkt waardoor we een fantastische start hadden. Helaas was er ongeveer hetzelfde scenario als zaterdag maar dan andersom want binnen enkele minuten stond het alweer 1-1 en konden we weer overnieuw beginnen. Toch behield DVC de overhand en was het de opgekomen Rob die de bal strak bij de eerste paal legde en Ramon wist hem daar net als Ronaldo binnen te tikken. Hierdoor wederom een voorsprong voor DVC. Dit was dan ook de ruststand.
Na rust had Hoeven de wind mee en probeerde hiervan te profiteren. Maar centraal stond het als een huis en wanneer nodig wist Jordan nog redding te brengen of de (te) lange bal van Hoeven op te vangen. Uiteindelijk was het DVC die zich veilig wist te spelen want na goed druk zetten van Ramon en Kevin wist Kevin de bal beheerst in de kruising te leggen en Ramon wist ook nog eens raak te schieten waarna het eigenlijk een gelopen zaak was. In de 95e minuut kreeg Hoeven nog een pingel en wist deze te benutten wat de 4-2 betekende maar nog geen minuut later lag de bal aan de andere kant op de stip en hier wist Huub keurig gebruik van te maken en scoorde de 5-2. Een keurige en terechte overwinning waarna DVC afscheid zal nemen van verschillende selectiespelers en de gehele staf van DVC 3. Ik wil namens DVC 3 iedereen bedanken voor de support en natuurlijk de Staf bedanken voor de afgelopen jaren.
DVC 3 heeft zich uiteindelijk nog keurig weten te handhaven in de 1e klasse.