JO13-2 komt sterk terug in eerste bekerwedstrijd

Haaften JO13-1
RKDVC JO13-2
02-09-2017
5 - 4

De vakantie zit er weer op en het is weer tijd om de wei in te gaan. Voor de boys van de JO13-2 stond de bekerwedstrijd tegen de JO13-1 van Haaften op het programma. Altijd lastig daar uit in de klaai.
De start van de jonge DVC-ers was bepaald niet jofel. Gelukkig was keeper Jari wel wakker en verijdelde hij met gevaar voor eigen leven een aantal doelrijpe kansen. De DVC-ers stonden erbij en keken ernaar hoe Haaften naar hartelust de ene na de andere aanval op kon bouwen. Doelpunten konden niet uitblijven en die kwamen er dan ook. Zowel de 1-0 als de 2-0 kwam tot stand door het niet tijdig ingrijpen van de DVC-ers.
Tijdens de rust hebben we aan een aantal situaties in de eerste helft de nodige aandacht besteed. De boys hadden dat goed in de oren geknoopt en na rust stond er een heel ander DVC op de grasmat. Nu werden er wel duels gewonnen en nu vonden we wel de vrije man met een shirt met de goede kleur. Helaas was het wel Haaften dat nogmaals kon scoren en DVC daardoor voor een bijna onmogelijke klus plaatste. Niettemin werden de mouwen opgestroopt en met nieuw elan werd het doel van Haaften regelmatig onder vuur genomen. Een door Baran benutte penalty zorgde ervoor dat dit ook in de score werd uitgedrukt. Kort daarop, in de 48e minuut, zorgde Finn voor de aansluitingstreffer met een onhoudbaar afstandschot in de kruising. DVC rook bloed en deed er alles aan om de wedstrijd nog te winnen. Helaas had de rechtsbuiten van Haaften daar lak aan en hoogstpersoonlijk zorgde hij er met een fraaie actie voor dat DVC op een 4-2 achterstand werd gezet. DVC gaf de moed niet op en had op dat moment ook het betere van het spel. De 4-3 van Baran was een cadeautje van de sluitpost van Haaften, maar deze werd dankbaar uitgepakt. Paniek begon zich meester te maken van de Haaftense verdediging. Een te korte terugspeelbal werd door Nick op waarde geschat en wederom was de keeper van Haaften kansloos. Een punt na een dergelijke come back zou een goede beloning zijn geweest voor een sterke tweede helft. Helaas dacht de rechtsbuiten van Haaften daar weer anders over. Een mooie actie van hem resulteerde alsnog in een overwinning van de thuisploeg.
Als de DVC-ers volgende week de eerste helft voetballen met dezelfde drive als de tweede helft zijn er ook kansen tegen het sterke OJC dat dan op bezoek komt.